Förra veckans favoritparad har denna vecka resulterat i en härlig dubbel-jackpot. Vi var långt ifrån att sätta 7:an i lördags, men favoritrader är inte vår melodi utan vi tar istället revansch här och vi har dragen.

Åbys bana har i veckan varit hård och det kan bli lite knepigt för vissa känsliga barfotahästar då det luktar minusgrader i Göteborg. Dubbla extraspår gör även att bakspåren kommer att få det mycket svårt att hinna fram.

Avd 1

Inledningen finner vi klart klurig och känner oss tvingade att strecka sju hästar för att känna oss trygga.

Bästa strecket tycker vi helt klart är Quantum Aramis. Hästen snabb ut och har en grym speed att spela ut. Nu kommer hästen att hitta perfekt slagläge i och med open stretch och vi blir inte förvånade om han växlar ner samtliga på två steg. Katjing är hästen i loppet, men har helt klart inte levt upp till det han lovade i våras. På slutet har han dock visat lite av det kunnande han besitter och hästen har bra chans på sin höga grundkapacitet. Nemo Lavec har vi skrikit ut gång efter gång här på spelaspel, men hästen har mest lagt krokben på sig själv och det har kostat. Nu har han dock stabiliserats ordentligt och gått felfritt tre gånger på raken. Vi vill höja ett varningens finger då hästen är riktigt bra när han funkar. Zeb Clamber lurar vi på. Hästen har gjort två starter i regi Heiskanen och sett klart bra ut. Sist fick han stryk av en kanon och nu har han perfekt chansläge – måstestreck till sju procent. Late Speed har toppform och får Öjje i jollen på nytt – starkt ekipage. Trots att vi anser att spår elva och tolv står näst intill omöjligt till på Åby så vågar vi inte släppa dessa formhästar. Både Vagabond Hornline och Strong Demand har toppform och hade med bättre spår varit favoriter.

Avd 2

Här spikar vi utan prut Rania. Hästen har man äntligen hittat rätt med hos stall Svanstedt. Hästen har tidigare varit hopplöst osäker, men har sett hur stabil ut som helst på slutet. Vi tycker hästen är minst en klass vassare än övriga och ska ha en kanonchans.

Avd 3

Vi fortsätter med att spika och här har vi ytterligare en pålle som står med perfekta förutsättningar och lämpligt motstånd. Copper Beech var grym senast i Frankrike när han vandrade hela loppet i tredjespår. Nu har han slickat såren på hemmaplan och han missar inte spets vilket är favoritpositionen. Under 50 procent i skrivande stund är ett skämt.

Avd 4

Här är det läge att gardera storfavoriten som gillar voltstart som en annan gillar att sätta saker i halsen. Vi läser klar galopprisk och garderar med tre kul drag.

P.A Surprise såg rent bländande ut när han avgjorde efter en taktiskt fulländad styrning från herr Stolt. Nu ser det ut som att hästen kommer att kunna välja position efter behag, då det saknas startsnabba motbud, och hästen ska ha en jättechans. Roach är en annan pålle som vi fattat tycke för. Hästens pånyttfödelse tillsammans med en hysterisk stallform för tränaren gör hästen klart streckvärd. Jättedraget är annars King Of Nights som gör sin tredje start för Ludde. Hästen kom bort sist, men gjorde en klart bra insats för två starter sedan och det visade mervärde. Vi tror hästen är klart bättre till denna start och till sex procent är han hela omgångens mest streckvädra vinnare.

Avd 5

Lärlingar bakom ston kan inte läsas annat än gardering. Vi har två hästar som vi tycker ska ha bättre chans än övriga, men med så många mindre rutinerade kuskar i loppet går det inte att läsa loppet som vanligt.

Reality Pride är den bästa hästen och med mista klaff tror vi hon dyker upp på målfotot. Sist var det för tätt mellan starterna, men nu är allt perfekt på nytt och hästen är fullständigt oöm för positioner. Broadway Ducal har smygits sedan hon kom till Adielsson och vi har sett den typen av matchning så många gånger. När han sedan tar ut hästen på V75 brukar det betyda att allt är perfekt och hästen presterar max. Vi tror så är fallet och då har hästen betydligt bättre chans än vad strecken motiverar. Lillinger Komp rapporterar stall Persson är lika bra som vid segerns sist. Hästen är snabb ut, men ska som sist inte köras i spets. Via snikspåren ska hon sedan räknas tidigt. It´s Pretty Susy har fin form och kanonläge denna gång. Hästen får, som det ser ut, tredje invändigt och med det chansen till slut. Honey Trap vann sitt första lopp i karriären sist och var klart bra. Hästen ska med på sin jämnhet. Tini Wini Pellini är en fin häst som fick ett otacksamt lopp sist i sin comeback. Nu är hon uppåt med loppet i kroppen och ska räknas. Sist med på lappen går Motowns Lavendel som gjort idel bra insatser på slutet.

Avd 6

Efter senaste loppet lovade jag mig själv att spika Utha Hornline nästa gång han startade. Hästen var helt sagolikt bra efter att ha vandrat sista 1100 meterna i tredjespår och ändå hade mod att hålla till en klar andraplats. Nu vågar vi dock bara spika på lilla lappen trots allt, men för den djärve så hittar ni en häst här med absolut toppform.

Dresscode hamnar i tredje invändigt och ska räkans därifrån. Super Khan i rygg på ledaren och han ska räkans därifrån. Ledaren tror vi är Ridgehead Cahore och han ska definitivt räknas därifrån. Dessutom vågar i inte lämna Cloia Victis trots spår 12. Hästen har spurtat som en flyende fånge på slutet och vid för tuff öppning första 1000 ska hon räknas – varning!

Avd 7

I avslutningen går vi helt utanför vårt eget resonemang och streckar både spår elva och tolv förutom favoriten. Då både hästen från spår ett och två är rent usla ut är det här inte lika farligt att ha bakspår och vi tror att minst ett av våra drag är före favoriten efter 500 meter

Local Conch är kanske bara bäst och då lovar vi att stå med dumstruten på men: vi tyckte att hästen var klart sämre sist även om han kunde vinna. Hästen såg inte lika spänstig ut som gången innan och hängde på en töm. Nu ska han även gå med skor som det verkar och det är ett minus även det. Glöm heller inte att han är klar för finalerna nästa vecka och man kan inte göra en häst till 80-procentare med alla dessa brasklappar! Dude Kemp såg mycket fin ut i sin comeback förra veckan och det från spets som han inte gillar nämnvärt. Bakifrån är han en helt annan häst och trots spåret ska han räknas. Minos Vang hade inte Åke haft många dagar innan han startade honom. Då var han inte hundra och har nu snickrats ihop på nytt. Hästen tränar mycket bra och har skyhög kapacitet – vi tycker hästen är mycket intressant här!

Stora systemet: 2940 Rader / 1470 Sek

1. 2,3,6,8,10,11,12
2. 6
3. 4
4. 2,4,7,10
5. 1,3,4,5,8,9,11
6. 2,4,5,6,12
7. 2,11,12

Lilla systemet: 420 rader / 210 Sek

1. 2,3,6,8,10,
2. 6
3. 4
4. 2,4,7,10
5. 1,3,4,5,8,9,11
6. 4
7. 2,11,12