Hej igen och välkomna till veckans V75-analys. Två gånger SM står på menyn och Åby har verkligen lyckats locka till sig fina djur och då i synnerhet i hingstklassen.

Som så många gånger innan detta år är det Åke Svanstedt som står i blickfånget. Hans hysteriska form på stallet verkar fortgå i all oändlighet och han har favoriten i fyra av avdelningarna. Scenariot blir antingen: fyra vinnare till stall Svanen och mycket lite deg till spelarna eller: Begränsad framgång för stallet och stora slantar till spelarna. Vi gillar det sistnämnda och har lurat på lösningen!

Banan ser ut att bli fin. Trots att det eventuellt vankas snö under fredagen så ska den milda natten och lördagens solsken göra gott för banan. Vi läser infon som valfri balans och glöm nu inte dubbla open stretch!

Avd 1

Tillsammans med avlutningen så är början jobbigast och lösa. Känslan är helt klart att hästarna 1-4 plus 7 kör för position från början och det är inte lätt att läsa fältet efter 500 körda.

Vår tanke är dock att Vinnalt Herkule sitter i spets och har Persos Seaman utvändigt. Det innebär att Svanstedt här kan få lite problem med favoriten då han går bäst med tidig tätkänning. Sista varvet kommer att gå ruskigt snabbt och det kan att bli långt fram för bakspåren. Vi tror dock att favoriten kommer att vara med på linjen, då han är riktigt bra i grunden, men är inte säkra på att han vinner. Får Blue Rock gå med i rygg på Åke kan det bli korsdrag i kuponghögen. Hästen ska lättas för första gången och en häst av den kalibern ska inte vara streckad under fem procent – stormvarning. Från ledarryggen ska Splendido Star även räknas med chans. Hästen har inte gjort en dålig löpning på evigheter och vi gillar honom skarpt. Trim står för klassen i gänget, men återkommer efter vila. Vi tar med honom på grundkapacitet, men rankar ner. Caminetto och Global Identity står båda med kanonlägen och skulle det klaffa har båda form för seger. Den sistnämnda har sett bäst ut på slutet och håller alltid sin fart till slut!

Rank: A 9,7,10. B 3,1,5,4,2,6. C 12,11,8

Avd 2

Vi sätter på oss hängelsen och livrem här. Trots att vi tror stenhårt på Mon Cheval så vågar vi inte spika med tanke på spår och hästens oförmåga att trava felfritt.

Skulle hästen dock felfritt så vinner han loppet fram och baklänges. Kapacitetsmässigt hör han hemma bland kulltopparna, men som sagt ovan så tenderar Karlssons springare att hoppa hellre än att springa. Rania har hos Åke visat sig bli snäppet vassare än vad hon visat innan. Hon har gåt barfota i två starter för Svanen och sett rappare ut. Skulle favoriten göra bort sig ska läge och motstånd inte skrämma bort Rania från vinnarcirkeln. Draget i loppet är Gatlin Bob. Hästen är av sorten finare och skulle han hittat tillbaka till sin vassa sommarform är han inte borta här. Spetschansen är god i våra ögon och då har Ivarsson att välja och vraka – 15 procent är lockande med så osäker favorit.

Rank: A 2. B 10,1,12,9,3,7,4,11. C 6,5,8

Avd 3

Nu ska vi syna favoriten ordentligt. Ninotchka har visserligen inte förlorat i Svanens regi, men nu får hon verkligen bekänna färg. Motståndet denna gång är två resor värre och vi har torskkänsla även om spets är vikt åt henne!

Debbie Brodda har en hårdhet som vida överstiger favoritens, men läget ställer till det en hel del. Vi tror dock att det blir offensivt värre från Adielssons sida och från dödens ska hästen räknas! Vi betalar även för Cleo Nalan som vi vet har mer att visa än vad hon gjort. Hästen var sist missgynnad av den korta distansen och är klart bättre över 2140. Med lite körning i spets kommer hon längst ut i banan och ställer övriga schack matt!

Rank: A 11,12,3. B 8,1,4,9,10,2. C 4,8

Avd 4

Här slår vi ner spiken i omgången. Ludde har här en kapabel strulpelle i Yukon Boko, en strulpelle som på slutet visat prov på det Ludde hela tiden påtalat – att det är en kanon!

Sist visade han hur snabb ut han är och vi räknar kallt med att det blir ledning på nytt. Hästen blir bättre och bättre med loppen i kroppen och denna gång kommer ingen smygkörd att smita förbi på slutet. Given spik!

Rank: A 6. B 3,4,1,2,8,10,12. C 5,9,7,11

Avd 5

Med tanke på att det är ett lärlingslopp känns det inte helt ok att spika favoriten från tråkigt läge. Nu gör vi det ändå, men bara på lilla lappen. På stora tar vi med tre djur till som har goda möjligheter.

Distrinus har varit riktigt fin på slutet och sist såg han finfin ut bakom en kanon som Trade East. Nu kan det dock strula en hel del så det är många lärlingar att runda. Får hästen dock klaff på löpningen vinner han säkert detta. Count Harry gillar vi dock och är ett måste om man garderar favoriten. Karlstedt kör dessutom i riktigt fint flyt och då hästen är snabb ut tror vi han hamnar bra till trots läget. Organic Value kommer även han att få ett bra lopp. Hästen öppnar bra och har enligt tränare Robertsson bäst vinstchans av hans starthästar i omgången. Dresscode hade vi som spikförslag sist han startade, men då var han inte fräsch och vi hoppas att han presterar bättre nu. Är han tillbaka i normal författning ska han räknas från detta smygläge.

Rank: A 11. B 8,3,9,6,2,10,7,12. B 5,4,1

Avd 6

Från början var vi helt inne på att spika Hanoi som vi anser vara en riktig kanon. Men efter att ha hört oss för hos Ludde så tänker vi om. Imola November ska gå barfota runt om för andra gången i livet och det ska vara en riktig extraväxel. Sist han testade den balansen var han tvåa efter galopp. Tillsammans med Hanoi blir det ett perfekt tvåhästarslås. Hanoi såg grym ut sist, men hoppade då tempot plötsligt stannade upp framför. Olycksfall i arbetet enligt oss.

Rank: A 8,4. B 12,2,3,10,5,6. C 1,11,9

Avd 7

Dagens sista lopp är även dagens riktiga höjdpunkt. Stor favorit, med all rätt, är Torvald Palema. Hästen har övertygat oerhört hela säsongen och det finns ingen snabbare häst med i loppet.

Vi tycker dock att den hårda säsongen borde ta ut sitt attribut och över denna långa distans är det läge att gardera. Commander Crow slog Torvald sist de möttes över annat än sprint. Det är Kråkans årstid nu och han är betydligt mer gynnad av den långa distansen. 22 procent är klart lockande! Triton Sund kan vara ledaren i loppet om vår lite udda idé skulle inträffa. Dvs om Beanie M.M (som tar ledningen) ska vinna loppet krävs att han släpper till någon bra häst och med det slipper ha Torvald i rygg. Torvald ska inte laddas och med det kan Triton vara den som får överta. Kanske långsynt, men kul, och från spets är det inte många som slår Triton. Beanie M.M tror vi inte vinner loppet om han körs i spets, men det gör han säkert då både tränare och kusk inte är några taktiska genier. Skulle han dock släppa och köra på extraspåret kan han ha chans och vi betalar. Sist med på lappen går Quarcio Du Chene. Hästen är ett fysiskt monster, men lika snurrig som min 85 åriga mormor. Skulle dock hjärna och kropp arbeta tillsammans är han bra nog att vinna över 2640. Vi vågar inte lämna honom utanför och med fem hästar i loppet kan vi inte misslyckas.

Rank: A 5,10,8. B 2,9. C 1,7,6

Stora systemet: 2880 Rader / 1440 Sek

1. 1,2,3,4,5,7,9,10
2. 1,2,10
3. 3,11,12
4. 6
5. 3,8,9,11
6. 4,8
7. 2,5,8,9,10

Lilla systemet: 432 / 216 Sek

1. 1,2,3,4,5,7,9,10
2. 1,2,10
3. 3,11,12
4. 6
5. 11
6. 4,8
7. 5,10,8