Nu duggar rikstoton tätare än vanligt, lördag-torsdag-lördag smakar fågel för oss som älskar travet. Dessutom bjuder Åby på kanontävlingar med både Drottningens och Kungens Pokal och loppen är fyllda med idel ädel adel.

Fint väder väntas och valfri balans kommer att kunna användas. Tänk på Åby har två extra innespår in på upploppet vilket försvårar för bakspårshästarna!

Avd 1

Drottningens pokal avgörs direkt i första V75-loppet. Här står det i våra ögon mellan fem mycket fina ston där Svanen dragit vinstlotten med spår ett.

Mystical Ann och Svanen sitter helt och skärt på nyckeln i loppet. Hästen är startsnabb, men samtidigt bäst med rygglopp. Åke väljer själv vem han vill släppa till och sedan ska det till en mycket bra häst för att stå emot Ann när hon får fritt på snål-spåret 200 kvar. Annicka var annars hästen som förvånade oss mest sist. Hon gick under 13 på distansen och det trodde i alla fall inte vi att hon var byxad till. Visst gick loppet fort, men hästen vann överlägset och hon är nog den som får ta över piken – därifrån ska hon räknas. Vanessa Du Ling vill vi också ha med. Hästen ståtar med endast ettor i raden och en häst med ”staket” ska men inte negligera trots att hon riskerar dödens här. Lily Kronos är loppets dark horse. Skulle Ludde ladda allt som går är det inte omöjligt att hon kommer först till plankan och från spets är hon mycket svårslagen. Hästen gick mycket starkt i försöket från dödens och ska räknas. Sist med på lappen går vår älskling Caddie Dream. Hästen som är bland det vackraste vi sett kan även springa. Hon besitter en ruskig avslutning och blir loppet kört i hårt tempo kan Adielsson bida sin tid och hästen lär dyka upp på målbilden – varning!

Rank: A 1,2. B 6,3,9,10,4,5,11,12. C 8,7

Avd 2

Här låg det länge till hands att spika Balett Sund från stall Stig H, men efter några samtal om stormvarning på Tamil Image och Voodoo Hornline valde vi att gardera.

Etta i loppet är dock Balett Sund. Hästen är snabb ut och från perfekt spår ska täten vara vigd åt henne. Hon har sett fick ut i sina starter i år och vi blir inte förvånade om hon rinner undan till enkel vinst. Tamil Image är en lite strulig herre som dock besitter hög grundkapacitet. Håller han sig på benen blir han farlig då han sett bländande ut i ett provlopp förra veckan. Även Voodoo Hornline har känts bättre efter senaste loppet där han mötte övermäktigt motstånd. Nu står han byngligt till men avlutar alltid bra och är inte avsågad. Vi vågar inte heller bortse från Manhattan Sassy som sett mycket fin ut på slutet och på nytt ska gå barfota. Spåret sätter ner förväntningarna samtidigt som vetskapen om att hästen redan är klar för finalen innebär att ingen tokstyrning är att vänta. Får han dock ryggen på Voodoo Hornline så är han inte borta. Baron Flax ska även med då han nu möter lättare hästar än på länge. Perfekt smygläge.

Rank: A 2. B 1,11,12,9,5,6,8,7,10. C 4,3

Avd 3

Västerbo Paradise blir omgångens största favorit, men då han inte sett helt hundra ut i sina årsstarter tar vi med en riktig rysare som komplement.

Victory Love har avslutat som om varje lopp varit hans sista i livet under senaste månaden. Hästen har brutit ljuvallen i sina upplopp och Knutsson får köra ordentligt om han vill vinna loppet.

Rank: A 9,2. B 4,3,8,11,7. C 6,5,1,10,12

Avd 4

Första spiken slår vi in här. Chip Storm är en riktig slugger som inte viker sig en tum. Efter en kortare paus utmanade han Midnight Hall in på linjen sist och då fick hästen en riktig mördarresa. Hästen hängde i fjärdespår första 500 meterna innan han lyckades komma ner dödens. Insatsen var mer än godkänd och favoriten Fisher King är inte snabb nog att ta emot vår vinnare!

Rank: A 11. B 6,7,5,3,2,8,9,10. C 1,4,12

Avd 5

Lärlingar + ston = gardering. Ni vet spelaspels ekvation och vi frångår den inte nu heller. Elva hästar streckar vi och det känns ok.

Chivas Bluegrass rankar vi etta med hennes sista lopp för näthinnan. Hon är snabb ut och från spets blir hon svår att passera. Ruby Silas är snabb och hinner hon ner på innespår blir hon mycket farlig via open stretch. Dojana Komp står bra till och kommer från formstallet Widegren. Ska med på alla lappar. Alla tre på tillägg går med och fördel där för Prima Stella som i grunden är mycket bra och hon såg förbättrad ut i sin debut för Finnen. Space Taxi imponerade i sin debut för Heiskanen och ska inte dömas för sin sämre placering gången efter. Hästen är bra och går med på lappen. Busan Eme är bättre än sina fem procent på strecken och från perfekt läge blir hon farlig. Wildgirl Boshoeve, Mulliga Ullis och Vikens Viktoria betalar vi även för och loppet känns heltäckt.

Rank: A 6,5,1,14. B 11,15,2,13,12,2,11. C 3,7,9,8

Avd 6

Första dubbeln löser vi med ett streck. Cash Winning Vita möter denna vecka betydligt moderatare motstånd och går dessutom klart bäst över korta häcken. Från spår sex kommer han att kunna hitta ner i banan tack vara sin startsnabbhet och här är han huvudet högre än sina motståndare.

Rank: A 6. B 2,1,3,9,10,3,5,4,11,12,8

Avd 7

Och så har vi äntligen kommit fram till Kungakannan. Med Maharaja utanför startlistan står striden nu mellan fyra hästar.

Lättaste segern i försöken tog Reven D ámour. Han fick å andra sidan bestämma som han behagade och det är inte helt enkelt att taxera hur mycket han hade kvar att ge. Det brukar dock vara till fördel om man fått en enklare väg till final med sparade krafter. Han får förstarösten här. Den som dock imponerade mest på oss var Yewish Boko. Hästen travade en låg 13-tid i dödens och såg inte bottnad ut i mål. Håller han reda på påkarna i finalen så kan övriga få en otrevlig överrakning. Lavec Kronos kommer att ta spets och även köras där enligt Ludde. Från den positionen har han tagit två raka och blir bättre och bättre. Nu ska han även lättas i balansen och det kan räcka för vinst. Sista djuret med på lappen bli en av spelaspels favoriter – Knockout Rose. Hösten sköt till vasst sist och har tidigare visat att han tillhör kulltoppen. Stig H har en otrolig förmåga att ställa i ordning sina springare till de stora loppen.

Rank: A 2,3,1. B 5,4,8,7,12. C 9,10,11

Stora systemet: 2200 rader / 1100 Sek

1. 1,2,3,6,9
2. 1,2,9,11,12
3. 2,9
4. 11
5. 1,2,4,5,6,10,11,12,13,14,15
6. 6
7. 1,2,3,5

Lilla systemet: 440 Rader / 220 Sek

1. 1,2,3,6,9
2. 2
3. 2,9
4. 11
5. 1,2,4,5,6,10,11,12,13,14,15
6. 6
7. 1,2,3,5