Hej igen! Nu är det äntligen dags för lite stortrav. Final i Olympiatravet med ett startfält av mycket hög klass. Förra året tog Svanen hem guld, silver och brons, men det tror vi inte han gör i år, trots att hans hästar är mer spelade nu.

Åby har, som ni nu börjat lära er, dubbla open stretch och det blir alltid dyrt om man inte tar med det i beräkningen. Fint väder utlovas och valfri balans är att räkna med. Vi har hittat tre klara vinnare och lyckas vi bara fälla några favoriter så kan det bli rätt hygglig utdelning trots att det ser favoritbetonat ut.

Avd 1

Här kliver landets snyggaste häst ut. Med två lopp i kroppen är nu Lie Detector redo att börja stapla segrar på nytt.

Hultman har smugit igång sin ädla dam i år och hon har sett mycket fin ut även om hon sprungit med träskor på. Oavsett om hon springer med eller utan skor denna gång så tror vi hon vinner detta lopp. Gänget hon möter har sett sina bästa dagar och hon är klar i våra ögon.

Rank: A 8. B 4,6,9,3,10,2. C 7,1,5

Avd 2

Vi spikar vidare och Macho Gossip anser vi har en mycket bra chans att ta hem denna final från et fint läge.

”Hockys” häst blev vi mycket imponerade av sist då han bara trummade på i dödens och tog ner ledaren plättlätt. Veckans klaraste vinnare?

Rank: A 3. B 4,1,8,9,12,10,5,2. C 11,7,6

Avd 3

Här blir Einar Celeber klar favorit och det är rätt. Men vi är inte säkra på hästen och garderar med några riktigt fina motståndare.

Power Nap har sett något sämre ut på slutet än när han vann sitt inledande lopp för Svanen. Hästen har dock gått med skor och nu blir det barfota. Det gör i våra ögon 20 meter och det kan bli intressant denna gång när hästen körs fram i dödens och sätter fart på loppet. Leonas Yei har vi varnat för flera gånger och hästen har gjort det starkt utan att få vinna. Går hästen felfritt nu så är han en riktig kanon. Jack Z hoppas vi innerligt vinner denna vecka. Hästens tränare Rickard Alderborg avled tragiskt i veckan och det hade varit hedersamt om hästen lyckades vinna denna final från optimalt läge. Baron Flax kommer denna vecka att gå barfota runt om och det, mina vänner, innebär en helt ny häst. Från perfekt smygläge ska hästen med på alla lappar. Casander Boy vill vi även ha med då hästen troligtvis slipper dödens denna vecka. På kortspeed är hästen klart vass och vi tycker han är underskattad här.

Rank: A 2,8,3. B 9,1,6,5,12,10. C 7,4,11

Avd 4

Olympiatravets final och det kittlar lite extra i magen. De bästa svenskarna mot snigelätarna och det ser ut att bli en riktig batalj.

Det spekuleras vilt i hur loppet kommer att bli kört. Favoriten Torvald Palema är snabbast ut men vill helst köras i ryggar. Hästen har visat sviktande moral över medeldistans när han gått först och Svanen skulle nog helst vilja ha hästen i rygg på stallkamraten Finders Keepers. Vi är dock inte säkra på att så blir fallet. LÁmiral Mauzon är snabb ut och kommer att försöka hålla spets alternativt få rygg på ledaren. Fransmannen är vår vinnare i loppet. Men det blir ju sällan som man tänkt och vi känner att fler hästar har god möjlighet och garderar på. Triton Sund är svår att gå emot och hästen har en moral som heter duga. Med mista klaff denna gång kommer hästen att vara långt fram. Dig For Dollars kan bli dyr att ta bort då han sett ut som en ny häst i sina två senaste lopp. Efter svåra löpningar har hästen spurtat grymt bra och han är inte slagen. Vi vill även ha med Finders Keepers som var mycket bra sist, men bäst över korta häcken samt Oiseau De Feux som är riktigt bra när han funkar (tvåa i Elitloppet i fjol).

Rasnk: A 1,9,4. B 10,3,5,2,7. C 6,8

Avd 5

Här har den klara förstahästen fått spår åtta och det får oss att gardera. Flera motståndare har smygform och det ser intressant ut.

Carnegir Hall och Super Khan ska med på bästa spåren och open stretchchans. Giddson gick anständigt i dödens sist, men gick mycket bra bakifrån gången innan och har toppform. Cloria Victis är bättre än många tror och kommer hästen till från läget här han inte chanslös. Soldier Thust har gått bra på slutet och hade varit högre rankad här om han inte varit struken efter förra starten. Corrado Abb hoppade med chans sist och är loppets outsider tillsammans med Manstone´s Rose som blir rappare och rappare.

Rank: A 8,4,1. B 9,2,7,11,10. C 5,6,3,12

Avd 6

Nästa storgardering följer här. Loppet är jämt streckat och det är inte lätt att sia om utvecklingen.

Ivanhoe Diamant höll bra efter avancemang sist och står med bra läge. Martin L Sisu har haft otur på slutet och har äntligen fått bra spår. Nouvelle Pelle är en spurtare av rang och han kan överraska. Catch The Flax tar spets och kommer att få chansen via open stretch – hans melodi. He´s A Gangserr tar nog över piken och blir farlig därifrån medan Imola November försöker låsa loppet från dödens. Junction har hysterisk form, men dåligt läge – ska med om klaff. Max Hugo är loppets drag. Hoity Toity Face såg lite sämre ut sist från dödens, men hästen överraskar allt som oftast oss tvivlare och ska med. M.T Cherokee har dåligt läge, men toppform och måste med på lappen.

Rank: A 6,4,9,11. B 10,2,5,8,3,1. C 12,7

Avd 7

Nu står Cuarcio Du Chene med något bättre läge än sist samtidigt som hans värsta motståndare har dragit sämre läge så spikade vi då så gör vi det definitivt nu.

Vi läser loppet så att favoriten kommer till spets ett par hundra meter snabbare än sist och det är vad som behövs för att han ska kunna hålla undan denna gång. Vi tror på toppchans!

Rank: A 6. B 1,10,5,8,2,4,9. C 2,7,12,11

Stora systemet: 2880 Rader / 1440 Sek

1. 8
2. 3
3. 1,2,3,6,8,9
4. 1,3,4,5,9,10
5. 1,2,4,7,8,9,10,11
6. 1,2,3,4,5,6,8,9,10,11
7. 6

Lilla systemet: 450 rader / 225 Sek

1. 8
2. 3
3. 1,2,3,8,9
4. 1,3,4,5,9,10
5. 1,2,4,8,9
6. 4,6,9
7. 6