Välkomna åter till våra V75-tips. Förra veckan var vi helt ut på smältisen när vi rankade Finders Keepers högst. Hästen såg stinglös ut och hade inte till närmelsevis den form som övriga djur i stallet. Systemen höll med detta inte in i mål och vi tar nya tag denna vecka.

Åby bjuder upp till dans och med det fås inte open stretch glömmas. Vidare så ska banan hålla för barfotabalans trots att det lovas en del nederbörd till tävlingarna. Det kan bli kladdig bana, men med bra fäste.

Avd 1

Med risk för att få ikläda sig en rejäl dumstrut så garderar vi Sveriges nya snackhäst – Orso. Ska hästen förlora så är det nu. Orso må ha imponerat otroligt, men nu har han spår åtta, gått upp i klass och ska få en rejäl syn av Access Tooma. Vi tror på fullt allvar att Hannés häst kan slå Orso från ledningen och fegar han inte ut och släpper piken så ser vi fram emot en ritigt fin fight hästarna emellan. Två djur är allt som behövs på lappan.

Rank: A 8,3. B 9,5,1,12,11,4. C 2,7,6,11

Avd 2

Första spiken kommer här. I`m Alone Face har vi höjt upp på sidan innan och hästen gör nästan aldrig ett dåligt lopp. Sist hade han vunnit om kusken kört för vinst i sista kurvan, men blev istället fast och fick backa sig loss till slut.

Nu står vår tipsetta med kanonläge och ser ut att kunna får en mycket fin position i andra/tredje ut. På strecken är hästen tredjehandare, men loppet är jämnt streckat och vi sparar mycket strecka mot övriga spelare. Värst emot ser vi Going Southwind som vann sist han var ute på rikstoton. Loppet var dock av bluffkaraktär och han synades inte nämnvärt. Kommer hästen till spets blir han svår, men vi ser inte det sceneriet och lämnar honom utanför. Överstreckad i våra ögon är favoriten Soldier Thrust. Hästen är snurrig och har inte levt upp till det goda rykte han har i spelarkretsen. Vi vill se mer av hans så kallade kunnande innan vi går med på att göra honom favorit.

Rank: A 9. B 6,4,2,7,10. C 5,3,8,11,12

Avd 3

Vi valar inte på hanen utan följer upp med ännu en spik. Narval Dècajuel såg bra ut i sin senaste start och ska här vara huvudet högre än sina motståndare. Hästen ska enligt rapporterna gå barfota och det gör 20 meter för hästen. Distans såväl som täta starter gynnar och vi tvekar inte utan lämnar fransmannen allena på lappen.

För er som ej spikar vill vi vurma lite för Peasent Gallant som var klart mycket bättre än på mången tid när han spurtade in som tvåa sist.

Rank: A 9. B 5,8,1,12,11,4. C 3,2,6,7,10

Avd 4

Här streckar vi fyra hästar med god chans på stora lappen, men spikar på lilla.

Lovely Lidob Varnade vi kraftigt för sist på V75, men då blev hästen fast med alla krafterna i behåll. De krafterna kommer till nytta här och vi blir inte förvånade om hästen syns ensam på målfotot – så bra är han. Då vår tipsetta trots allt är orutinerad väljer vi att gardera med tre roiga streck som alla betalar bra. Dr Brodde är en klart underskattad kuse som nu har lopp i kroppen. Han gick mycket bra i sin comeback sist, men saknade lite tempo till slut. Nu kommer han att vara rappare och tio procent är mycket trevligt i våra ögon. Nästa rensare som på intet sätt är uträknad hittar vi i Golden Boy Vint. Hästen har sedan debuten inte stått under 13 gånger pengarna, men det är inte för att hästen är dålig på något sätt utan att han hela tiden mött de bästa i kullen. Nu är motstånden enklare och vi passar på att ta betalt när andra inte läser på. Sist med på lappen plitar vi ner Rumbleinthejungle. Hästen hoppade bort en framskjuten placering på V75 för två starter sedan och ska vara klart uppåt i träning nu.

Rank: A 9. B 11,8,3,5,2,10,1. C 7,6,4

Avd 5

Det känns som att vinnaren här finns på start. Med de extra innespåren på upploppet brukar tilläggshästarna ha svårt att runda samtliga. Vi går dock emot oss själva och tar med samtliga på tillägg ändå då alla har mycket bra kunnande och praktiskt taget är ostreckade.

På start tar vi även där med tre djur. Carmen Launcher som vi hela tiden hyllat här på spelaspel.se. Nu ser det ut att bli lednigen eller rygg på denna och det måste vara toppchans. Mulliga Ullis är hästen som kan ställa till det för Untersteiners häst om hon tar lednigen. Därifrån har hon chansen att rinna undan och vi tar med. Rysaren tar v med mot bakgrund att Carmen tar ledningen. Då hittar Lady Gwendolyn ryggen på ledaren och hon är riktigt snabb så då får alla hålla i hatten.

Rank: A 1,6. B 14,15,8,13,12,10,5,9. C 7,11,4,3,2

Avd 6

Då vi sparat bra med streck inledningsvis tar vi med många i de avslutande avdelningarna. Nio djur i första dubbeln känns heltäckt.

Casander Boy får förstarösten då han varit jämn och fin på slutet och det känns som han kommer närmare och närmare en vinst på rikstoton. Bra kusk och spår även denna gång. Trubadur ska även han ha bra chans om han kommer till. Körs han offensivt från start så kan han till och med få överta piken och därifrån säljer han sig dyrt. Jack Z tycker vi är bra mycket bättre än vad övriga tippare verkar. Hästen är både stark och snabb och han blir dyr att missa om han har en bra dag. Redford Tuna verkar börja hitta tillbaka till den toppform han hade när han kom till Svanen förra säsongen. Nu har han bakspår, men med lite flyt hittar han tredje ut och därifrån har han goda möjligheter. Temanyl, Fiona Southwind och Saint Cloud ska alla med från bra lägen. Och vidare tycker vi att Hallas Rebell och Luisville Ås har bättre kapacitet att segerstrida än vad deras streckprocent säger så vi tar med båda.

Rank: A 5,6. B 7,9,1,4,2,11,10. C 3,12,8

Avd 7

Vi väljer att syna ytterligare en favorit här. Qualentino kommer med gott rykte från Frankrike, men med långresa i benen och miljöombyte så är det värt att kolla honom i sömmarna.

Boytoy är riktigt bra och han har alltid en pollett kvar till slut. Han ska med på alla lappar. Super Odds är startsnabb och verkar nu hålla ihop på. Från rygg ledaren kan han spela ut sin speed och blir farlig. Catch The Flax går alltid bra efter vila och är nog en av Sveriges snabbaste hästar. Får han ett lopp i ryggar så är han med på linjen. Vi streckar även Bonus Käll och Max Hugo som båda kommer från topprestationer.

Rank: A 2,8,5,10,11. B 9,4,2,7,1,3

Stora systemet: 2592 Rader / 1296 Sek

1. 3,8
2. 9
3. 9
4. 3,8,9,11
5. 1,6,8,13,14,15
6. 1,2,4,5,6,7,9,10,11
7. 2,5,8,9,10,11

Lilla systemet: 540 Rader / 270 Sek

1. 3,8
2. 9
3. 9
4. 9
5. 1,6,8,14,15
6. 1,2,4,5,6,7,9,10,11
7. 2,5,8,9,10,11