Välkomna till Spelaspel.se och veckans V75-analys. Helgen ser spelvänlig ut och anbringar två bra spikar och flera skrällvänliga lopp. Vi sitter på en hel rad trevliga rensare och även om ett par av storfavoriterna infriar sitt favoritskap så ser det ändå ut som att den som löser V7:an kan få en riktigt fin försenad julklapp.

Vädret i Göteborg har varit som i övriga Sydsverige – lika lynnigt som temperamentet på min korkade katt. Men till helgen meddelar banskötare Rolf Pettersson att barfotabalans blir möjligt om vädret håller sig som utlovat. SMHI har inte heller något nytt att komma med så vi spelar på valfri balans. Och för den som stressat igenom listorna – GLÖM EJ OPEN stretch…

Avd 1

Det naturliga draget i loppet är att likställa med favoriten Marshland. Vi höjer dock ett varningens finger då hästen haft halsproblem och inte heller tidigare varit ute och rest.

Marshland är dock en häst av rätta virket och med lite mesiga motståndare på startspåren innanför så kan han nog bli släppt till pik. I ärlighetens namn ska nämnas att hästen inte är helt gynnad av kort distans och vi blir inte förvånade om han får svårt att svara någon av de två smygkörda som vi garderar med, även om han får husera i ledningen. Baron Flax har fått en härlig tråkstämpel efter förra starten där han slutade oplacerad. Till detta finns ingen som helst bakgrund. Hästen startade med tolftespår i V75-finalen och fick gå först i tredje hela sista varvet och höll otroligt bra. Får han lite draghjälp denna gång så är han oerhört snabb sista 500 meterna. Nästa drag ska inte heller förringas. Saint Cloud har varit lite trist som favorit några gånger på slutet och har därför helt tappad i ranking denna vecka. Sist gjorde han dock ett mycket fint intryck som fastlåst över mål och hade ”allt” kvar. Hästen är klart bäst bakifrån så spåret gör inte så mycket trots att han är trög ut.

Rank: A 7,11. B 1,9,8,10,2. C 4,6,5,12

Avd 2

Här är det jämt streckat. Fyra hästar delar på favoritskapet och spelarkåren har lite svårt att ta ställning. Vi känner lite likadant, men nöjer oss inte med dessa fyra utan vill framhäva några till som har goda möjligheter när favoriterna kör mot varandra.

Trigger Bris är nog hästen som bäst bär sitt favoritskap med tanke på spåret och att hon på nytt kommer att starta barfota. Sist gick hon med pjäxor och det var stor skillnad. Nästa favorit till rakning är Bachelores Dream som kommer från en riktigt bra insats sist där hon harvade i tredje sista 900 meterna för att sedan bara gå ifrån till slut. Hästen är snabb ut och det kan bädda för kubbning första biten. Conrads Linsan är även hon påpassad, men hon står med sämre förutsättningar i våra ögon. Spår två i volten är inte rätt medicin för denna nerviga häst med aktionsproblem. Vi vågar dock inte ta bort henne på hennes fina kapacitet. Sämst chans av favoriterna har Allez Rhode. Hon vann ett riktigt blufflopp sist och hon är klart överstreckad här. Hon har dock viss kapacitet och Lill-Goppen i jollen så hon går med på det. Mandy Westwood vill vi varna extra för denna gång. Hästen har lopp i kroppen och visade i höstas hur bra hon är då hon gjorde några riktigt fina lopp på Solvalla. Nu även kuskförstärkt. Glittra C.D och Tant Alo är klart bättre än vd deras streckprocent ger sken av och är båda klart spelvärda. Sist på bongen går G.K Uritza med. Hon såg fin ut när hon enkelt spurtade ner Kung Bravur sist. Kul idé.

Rank: A 6,1,5. B 2,7,8,9,4,10. C 3,11,12

Avd 3

Hur trist det än kan låta så har vi inte på fötterna för att gå emot Commander Crowe. Normalt så är det för många hästar att runda från detta läge, men hästen är inte normal och det han förlorar på sitt spår får han igen med råge i respekten bland motståndet. Ingen kommer att svara favoriten när han ställer på då det är så fina pengar att köra om bakom.

Rank: A 14. B 15,13,10,6,2,11. C 9,1,12,7,8,5,4,3

Avd 4

Här finner vi ett bra lopp att hålla ner strecken där dessutom favoriten är högst tveksam i våra ögon. Vi tar helt sonika bort Rumbleinthejungle trots att han ståtar med två raka segrar.

Favoriten såg inte övertygande ut sist trots att han vann från elftespår. Sanningen är att han tidigt kom till ledningen efter att halva fältet hoppat och sedan hade hann han med viss möda undan efter att han fått bestämma. Här finns bättre streck. Reality Pride är en välstammad donna som gjorde ett topplopp sist från dödens. Hon häll till strax innan mål och blev avslagen av en smygkörd. Hon är rapp och kan mycket väl sitta spets här. Staro Borderline är en annan som har god chans från optimalt läge. Open stretrch hägrar. Monark F.H dyker upp i ny regi här. Hos förra tränaren gjorde han några gästspel i Sverige och det med bravur. Han är mycket bra när det klaffar och har god chans om tränare Norrby fått honom i ordning. Loppets riktigt roliga drag hittar vi i I´m Alone Face. Hästen fick ett omöjligt lopp sist när han först körde för spets för att sedan hamna i dödens. Han fick sedan bara vila i 500 meter innan han styrde på igen 600 meter från mål. Hästen höll till ett fjärdepris och han blev direkt inskriven i vår ”nästagång”-bok – 10 procent är tre gånger så bra som vi vågat hoppas på.

Rank: A 3,5. B 9,1,10,6,7. C 12,8,4,11,2

Avd 5

Loppet är det som vi haft svårast att bena ut denna vecka. Favoriten har vilat och risken är att det saknas en del i honom. Vi garderar och har tänkt så här.

Victory E.R till piken för att släppa till antingen Cassander Boy eller Oh It´s Wonderful. Här kommer ledaren att ha god chans så därför tar vi med båda spetskandidaterna. Victroy E R ska med från rygg på ledaren och i dödens travande Manpower Bank. Den sistnämnda möter här lättare motstånd än på slutet och är oöm för positioner. Från bakspår måste Staro Cold Carat med. Hästen såg finare ut än på mycket länge sist, men hoppade i startrusningen och så var den dagen förstörd. Han blir mycket farlig.

Rank: A 10. B 7,4,3,6,12. C 9,8,5,2,1,11

Avd 6

Här garderar vi på rejält på nytt och tror på skräll. Här möter bra hästar med tveksam form flera hästar med god form och normalt lite sämre kunnande. Vi får se om form slår klass…

Joel Cortina har bäst chans i våra ögon. Hästen kan öppna snabbt, men går även bakifrån och i dödens. Han kommer med bra form och det ser intressant ut. Icy Glimmer As blir hyperfarlig från rygg på ledaren. Hästen såg inte så vass ut sist vid vinst i bluffgäng, men tarvade då med skor. Barfota och lopp i kroppen blir mycket intressant. Livi Barcelona står återigen med bakspår och då ökar chansen till vinst i våra ögon. Vi har alltid påstått att hästen är bäst bakifrån och det fick vi svart på vitt sist. Med rätt ryggar blir han farlig. Golden Haro ser vi som spetsbudet här. Hästen är ruggigt kapabel, men har lite tveksam form. Vid sunda vätskor är han dock med i toppen. Xanthos Crown är nog pållen med högst kapacitet, men har haft problem och rapporteras inte vässad för uppgiften. Men på grundkapacitet och bra spår går han med. Vi tar även med två riktigt goda spurtare i Mighty Value och Heavy Flamingo. Båda blir farliga med lucka till slut och båda är i princip ostreckade.

Rank: A 2,3,10. B 7,4,11,5. C 12,8,6,1,9

Avd 7

När Derby Clipper ströks under fredag förmiddag öppnade sig en gyllene port för oss. Nightbreed går inte ett steg bakifrån, men från spets är han en tiger. Här har han en riktigt god chans att sin favoritposition och då anser vi att han blir mycket svårslagen. Vi spikar och väntar oss en härlig utdelning.

Rank: A 7. B 5,2,1,9. C 12,3,10,6,8,11

Stora systemet: 3360 Rader / 1680 Sek

1. 1,7,11
2. 1,2,4,5,6,7,8,9
3. 14
4. 1,3,5,9
5. 3,4,6,7,10
6. 2,3,4,5,7,10,11
7. 7

Lilla Systemet: 480 Rader / 240 Sek

1. 1,7,11
2. 1,2,4,5,6,7,8,9
3. 14
4. 1,3,5,9
5. 10
6. 2,3,4,7,10
7. 7