Hej och välkomna till arenan utanför finanskriser och annat dravvel. Här erbjuds som vanligt enorma sedelbuntar till den som lyckas bäst och vi står utanför ryska råvarucirkusar amerikanska mäklar-dårar.

Nu börjar storloppssäsongen lida mot sitt slut. Förutom några unghästlopp så skall dock Åbys stora pris avgöras och årets upplaga har samlat riktigt fina djur. I övrigt känns det som att loppen är mycket jämna och att det blir inte helt lätt att hitta nyckeln till evig lycka (dvs mycket pengar reds anm.). Vi är dock nöjda med veckans research och har förhoppningar om lite deg i denna nu rådande finanskris (obs! skulle ni vinna lite deg så lägg den inte i aktier, inte än i alla fall).

Häng med!

Avd 1

Här börjar de stora kamelerna direkt. Två djur höjer sig en aning över resten och vi tror att det räcker gott. Billig inledning ger mer till slut…

Jaded har varit helt enorm sista månaderna. Vi tror han har en god hans att försvara innespåret och då blir han mycket svårpasserad. Skulle Hultman välja att köra utan dojjor i detta heat så är det pengarna på banken, men han snackar om att de ska dras i ett ev skiljeheat. Vi tycker mannen är dåre och hoppas han sliter stövlarna redan här – det kan betyda vinst totalt. Skulle Jaded prestera lite sämre kommer segern att gå till fransmannen. ”Amiralen” rapporteras i storslag och han har tidigare gjort slavsylta av våra svenska pållar. Hästen kan vinna från alla positioner och han är riktigt bra. För er som inte tror att Jaded håller spets – spika fransmannen.

Rank: A 1,3. B 4,7,5,6. C 2,8

Avd 2

Här luktar lite startrusning med Strong Boy D.E i spets till slut. Väl där finns ingen anledning för Rulle att släppa vilket ger för handen att Teaser Elegance hamnar illa på det.

Åkes fransman är bra, men bäst bakifrån. Då han inte öppnar mer än ok kommer han att få avancera till dödens om han inte vill riskera att Rulle fuskar bort loppet. Från dödens kommer hans speed inte till sin rätt och favoritförlust ligger nära till hands. Förutom de nämnda två tar vi med Fire som alltid sprutar vasst. Hästen profiterar på det hårda tempo som Svanen tvingas sätta upp för att försöka knäcka ledaren. Även Don Ariel och Dad´s Launcher går bra in i mål och med minsta klaff kommer dessa att vara med på linjen.

Rank: A 5,1,11. B 8,7,2,4,9. C 10,3

Avd 3

Långlopp av sämre modell presenteras här. Vi saknar någon maffig fransos att spika, men får ställa in oss i ledet och plockar istället ut fem pållar som höjer sig en aning över mängden.

Bästa hästen och samtidigt den som kanske gynnas mest av distansen är Golden Tilly. Vi stod med dumstruten på sist han vann, men nu är vi med och anser att han har mycket bra vinstchans om han hamnar hyfsat till. Joli Bai har vi följt ett bra tag och han är verkligen bra när han sätter fötterna (ok hovarna) rätt. Hästen har hävdat sig väl i guld och kan avgöra på ren styrka. Cadeau K gjorde en mycket fin comeback förra veckan. Hästen är dock ojämn och vi tror inte han är helt gynnad av distansen, han ska dock med på sitt grundkunnande. Vi tar även med två gynnare från 60-fållan. I Have To Dance spurtade storstilat i sin förra start och är samtidigt startsnabb. Är formen bibehållen kan han sitta i spets efter några hundra meter, tack vare springspåret, och från spets är hästen riktigt bra. För att få med någon skräll väljer vi även att ta med Ex Bore. Han har god form och är glad för distansen. Med smygare kan tvåprocentaren vara trevlig att ha med.

Rank: A 13. B 15,12,10. C 6,7,3,11,8,9,1. D 5,2,14,4

Avd 4

Omgångens kanske jämnaste lopp där de två mest streckade riskerar att bli över från start. Då springspåren är snabba ut finns chansen att fälla favoriterna och den ska vi ta.

Don´t Stop är dock rättfärdig favorit då hans sista insats var mycket fin från dödens i tufft tempo. Blir det strul invändigt så vill i alla fall vi ha med några till. Nice F.H är en riktigt fin märr som imponerade storligen på oss i sin sista start. Sina unga år till trots visar hon upp ett kunnande som kommer att ge mycket deg vad lider. Vi tror hon har bra chans trots att det vankas skor på denna gång. Humble Broline är en snackhäst från Untersteiners stall. Hästen är mycket fin och står nu med frisk hals och fint läge – ska med på alla välskapade system. Lite rysare simmar även i loppets bakvatten. Organic Value hängde med Minos Vang sist från rygg ledaren och gjorde det mycket bra. Hästen pressades inte och hade nog kunnat några tiondelar snabbare om Nordström velat jaga hästen. Kul drag! Vidare Varnar vi för Casander boy som spurtare riktigt vasst i enklare omgivning. Finnen verkar hittat nyckeln till hästen som han håller högt. Goldcrest får för första gången på år och dag en riktig chaffis och vi är inte sena att chansa med honom. Som sista häst kommer Super Lore med. Hästen har briljerat i sketlopp på Jägers och vi tycker hästen ser klart begränsad ut. Vi har dock haft fel förr och vågar inte släppa hästen även om vi är sugna.

Rank: A 6,5,1,4. B 11,3,2,7. C 8,12,9,10

Avd 5

Nu vänder man på listorna från förra loppet och ger spelarna en ny tankenöt. Vi har knäckt nöten medelst slägga och anser att loppet är vigt åt Amiralen.

Här kommer Steinlager att köra barfota och i spets till varje pris. Passionate Kemp vill dit hon med och kan öppna ruggigt. Finders Keepers gör även han vad som går för att komma till och när tre tryter…

Jaded blir farlig endast om han förlorar första heatet och Hultman väljer att rycka dojjorna här för att ha chansen till totalsegern. Vi tror som sagt att han vinner första då vinner han nte andra med skor på.

Rank: A 6. B 2,5,8. C 4,3,1,7

Avd 6

Flera hästar start med formen i topp. Visa av erfarenhet brukar dessa förutsättningar ge att många kör ordentligt loppet igenom när de anser att deras hästar har bra möjlighet. Detta kan bädda för överpace och god chans till skräll.

Vår etta blir Fortune Access. Hästen har suttit bergfast två lopp i rad och hästen sprutar av sparade krafter. Nu får han Öjje i jollen och den mannen hittar ut nästan jämt. Får han dagens ljus denna gång tror vi han vinner. Vi räknar dock inte med hästar som riskerar att bli fast utan garderar vidare. Global Investment gjorde bra ifrån sig vid dubbelloppen på valla i augusti. Nu ska han köras barfota, vilket gör honom rappare men osäkrare. Dock bra chans om han håller spets. Vi är sugna på Inzaghi D.K. Hästen slog bra hästar från dödens sist och har visat att han kan öppna bra. Hoof Beats har på slutet visat tendenser av det vi tidigare varnat för – slitage. Hästen som fått otroligt tuffa löpningar mest hela tiden har inte visat samma lejonklo på ett tag. Galoppen senast kan även den kanske härledas till något som stör hästen. Har Adielsson åtgärdat detta så är han bra nog att slå detta gäng. Vidare vill vi tokvarna för Gentle Tilly. Hästen höll så när på att slå Garland Kronos i somras, men hoppade då 100 meter före mål med en låg 13-tid på gaffeln. Formen är god och han är ännu bättre bakifrån. Vi tar med Luddes båda också. Albanen verkar ha en mycket lång formtopp och det är dumt att snåla när han dessutom fått bra spår till båda.

Vi betalar inte för Korvet Klintholm som står med sämsta läget och är bäst över sprint.

Rank: A 2,1,5,9. B 10,4,3,6,8,7,12,11

Avd 7

Här startar Sveriges nya fixstjärna – Brioni. Hästen ser ut att kunna springa hur fort som helst och med lopp i kroppen tror vi de övriga får köra om andrapriset.

Lövgrens häst har visat upp en starsnabbhet som gör att vi anser chanserna mycket goda för spets och slut. Nu är det så mycket pengar att köra om så hästen kommer att presenteras i ett skick som får folk att häpna. Vi tror han vinner på en låg 12-tid och då hänger övriga inte med. Värst emot är finske kanonen Photocopy, men han är bortlottad i våra ögon. Möjligtvis kan Glen Kronos störa Brioni, men mer än så blir det ej.

Rank: A 1. B 8,3,10,7,2, C 6,11,9,4,12

Stora systemet: 2450 rader / 1225 Sek

1. 1,3
2. 1,5,7,8,11
3. 6,10,12,13,15
4. 1,2,3,4,5,6,11
5. 6
6. 1,2,3,4,5,9,10
7. 1

Lilla systemet: 400 rader / 200 Sek

1. 1,3
2. 1,5,7,8,11
3. 13,15
4. 1,4,5,6
5. 6
6. 1,2,5,9,10
7. 1

Lycka Till!