Hej igen och välkomna till veckans travanalys. Sommarvärme utlovas nästa vecka och årets första svenska storlopp går av stapeln nu på lördag – kan det bli så mycket hetare för en travälskare. Det snackas Svanstedt överallt och hans tre hästar i loppet. Vi har dock svårt att se problemet med att han har tre hästar med och tycker i stället att fokus borde ligga på vem som vinner. I våra ögon är fransmannen stenklar etta i loppet och han vinner 9 gånger av tio.

Efter mängder av sorger och bedrövelser så spänner vi hanen ännu en gång i vår förhoppning om att det snart är vår tur att ha lite stolpe in. Det var många småsaker som gjorde att vi inte höll hela vägen förra veckan, men det var ju länge sedan och redan glömt. Vi har jobbat än mer denna gång och här kommer vår t bidrag till den envetne läsaren…

Avd 1

Vi inleder med att spika veckans klaraste vinnare. Fama Currit visade gamalt gott gry i sin senaste start och kommer här att få en mycket fin resa.

Fama har inte haft ett spår värt namnet sedan Branting var stadsminister. Denna gång är spets vikt för henne och då ska det ett mindre världskrig till för att hon ska torska. Joy Ås var fin sist som fast med sparat. Jakobsson är dock inne på att släppa och det är nog vettigt om han vill åt de dryga 60 papp som bjuds till tvåan.

Varning för Dame Arrow som fått en pånyttfödelse hos den gode Robertsson. Hästen slog Fama regelrätt sist, men har denna gång det sämre utgångsläget. Ytterligare en liten varning utfördas på Vanessa Boko som flög fram i tuff omgivning sist. Här är hon troligen bortlottad då hon inte är någon raket ut.

Rank: A 5. B 3,10,7,1. C 11,9,2,4,8,6

Avd 2

Ett mycket fin och jämnt lopp där bästa hästen fått det sämsta läget. Carmel gjorde sist något av det svettigaste uppträdandet vi sett en häst med bara en halv mille på bankboken göra . Vi tror dock att det loppet kan sitta i benen och väljer att gardera.

Vi sätter Leading Lantern som etta i loppet. Här utlovas samma utrustning som när han vann i utklassningsstil på Valla för ett par starter sedan. I spets blir hästen svårslagen och han får agera spik på lilla systemet. På stora lappen fyller vi på med Carmel som kommer att bli en riktig kanon om han får vara frisk. Här krävs dock mycket tur om det ska lösa sig. Kul drag är Manhattan som ska lättas till denna start. Hästen har en ruggig kapacitet och med rygg på Carmel på slutvarvet så kan det räcka långt. Vi vill även ha med Orso som var rejält upphaussad sist på V75. Då hoppade hästen i spetskörningen och tappade position på det. Nu får hästen smyga med och som fyraprocentare är han ett kul bud.

Jamiro tror vi mindre på denna gång. Han tar knappast emot vår tipsetta från start och hästen är inte speedig nogg att gå förbi via open stretch.

Rank: A 5,12. B 10,9,8,7,11. C 6,2,4,3,1

Avd 3

Nu kommer vi till årets höjdpunkt så här långt – Olympiatravets final. Loppet är fullt av stjärnor och det är flera med bra chans.

Vår etta är fransmannen utan prut. Vi tror inte den svenska publiken riktigt vet hur bra den här hästen verkligen är när han är i form. Som vi ser det var hästen tvåa med halv form sist och denna gång slipper han resa och miljöomställning . Torvald Palema är hästen som vi är mest rädda för om loppet blir som vi tänkt, dvs Torvald till spets för att släppa till Adams Hall. Fransmannen i dödens och Opalen som kommer längst ut in på upploppet. Torvald är snabbast i gänget och med Open Stretch kan det bli han som avgår med segern på ren speed. Adams Hall var bra sist, men han kommer att få sina fiskar varma denna gång om han kommer till spets. Vi tar med ovan nämnda ekipage, men betalar även för Going Kronos som troligt vis dock är bortlottad denna gång.

Rank: A 10. B 3,9,2,7. B 8,6,1,5,4

Avd 4

Här kommer vi att gå kort på grund av att vår klara förstahäst fått det sämsta läget. Hade Krångel haft en aning bättre läge så hade vi spikat på allt, men nu fick streckfavoriten för bra läge för att vi ska våga singla.

Krångel har vi följt en längre tid nu och hästen fortsätter att utvecklas. Vid sin sista vinst slog han hästar som Fast Marke och Immosola November och sådana kusar finns inte i denna startlista. Det luktar lite öppning om loppet och styr Larsson på efter spetskörningen så kan han komma till dödens utan att ödsla för mycket krut. Därifrån kommer han att ha en fin chans att avgöra på klasshästens vis. Med på lappen går även Västerbo Traveller. Kusen är fin och får han bestämma tempot från piken så är risken uppenbar att han rinner undan. Två hästar är allt som behövs.

Bambinao Launcher har varit bra på slutet, men möter nu för bra djur. Stoet är inte värd några 37 % och vi väljer att stå utanför denna gång.

Rank: A 12,3. B 5,10,6,4,2,7,8. C 9,1,11

Avd 5

Ytterligare ett kul och spelmässigt klurigt lopp. Rättmätig favorit är Coktail Zon som imponerade storligen sist. Vi är dock emot hästar som gör tuffa lopp och går ut redan veckan därpå. Vnligtvis kan det komma reaktioner på sådana täta starter och vi vill inte riskera att Coktail stannar tio meter från mål bara för att vi analyserat illa…

…Fast Tilly kommer att lättas och en häst med det fina travet som han besitter brukar gynnas med barfotabalans. Decarone är vår riktiga ”lampa” denna gång. Förra starten fick hästen spolierad av en skada och kommer nu med full form enligt stallet. Hästen är mysigt snabb och Åbys upplopp är mysigt långt. Det vore väl tjänstefel att inte ta med Conrads Garland som var bländande sist – så vi gör det. Hästen går med trots tolftespår och vi hoppas att han drar med sig Glee Face som denna gång är bortglömd. Hästen mötte tuffa djur sist och gick bländande upploppet ner.’

Rank: A 4,6,1. B 9,12,10,11,7,2,8,5

Avd 6

Vi testar på nytt att lämna Golden Tilly utanför lappen och hänvisar till hans dåliga startspår. Vi anser att tre andra hästar har bättre chans och att en måste med på sin hysteriska form.

Turnaround har vi haft med vid hästen två senaste rikstotosegrar – så även denna gång. Hästen är inte oäven från start och får han ledningen så har han en ruggig chans. Känslan är dock att han blir snuvad på spets av Mr New Dawn som ”alltid” tar spets från framspår. Sist fick hästen en stygg förstasväng, men var ändå med och gjorde upp om priskakan till slut. Hästen måste med oavsett om han sitter i ledningen eller i rygg på denna. Cadeau K. varnade vi för sist när han stod med tolftespår och måste med det resonemanget absolut ha med honom när han, som nu, står aningen bättre till (som nedstruken till sjätte). Hästen gör sällan ett dåligt lopp och han kan mycket väl vinna från dödens – vilket troligtvis är platsen som är ledig. Vi har även dumstruten framtagen och är beredda att ta på den i och med nästa streck – Brian Key! Vi har haft svårt för hästen innan men blev mycket imponerade av honom sist på Valla. Trots att hästen inte ser mycket ut för världen så kan han dock flytta på sig rejält. Två procent och lyckan kan vara gjord!

Rank: A 2,3,7. B 12,10,1,9,11. C 8,5,4

Avd 7

I avslutningen väljer vi att sticka ut hakan en aning och ställer favoriten utanför bongen. Go On Pale hade mått bättre av att starta med bakspår än med spår sex. Hästen är inte så snabb ut och riskerar, förutom en tuff första sväng, att inte bli nedsläppt till dödens om Coolman Crown hamnar där.

Spetsen är vikt för First On Line Sec. Hästen har dock visat sig vara vassast med smygare över medeldistans och kanske släpper och väntar på Open Stretch om han blir ordentligt utmanad. Känslan säger att Coolman Crown då är snabbast framme och då blir loppet riktigt intressant. Tempo kommer det absolut att bli och det skulle inte förvåna om vinnaren står med bakspår.

Master Växus har vi varnat för många gånger och hästen verkar hålla sin hysteriska form än. Nu har han än en gång bra läge i rygg på startsnabba konkurrenter. Vi tar även med Garland Kronos som tyvärr hoppade med segern på gaffeln sist. Denna gång rycker ”Albanen” alla dojjorna och det är bära eller brista som gäller. Hästen är streckad på fem procent så vi hoppas verkligen arr det bär.

Stora systemet: 3200 Rader / 1600 Sek.
1. 5
2. 5,9,10,12
3. 2,3,7,9,10
4. 3,12
5. 1,4,6,9,12
6. 2,3,7,12
7. 2,3,10,12
Lilla Systemet: 360 Rader / 180 Sek

1. 5
2. 5
3. 3,9,10
4. 3,12
5. 1,4,6,9,12
6. 2,3,7
7. 3,4,10,12
Lycka till!
/Linus och Spela Spel