Då kör vi på som vanligt med en jackpott som krydda – börjar bli lite tjatigt, men visst mer pengar till oss spelare vid fullträff…

På Romme denna veckan kommer det nog inte att bli någon jackpott vad gäller utebliven utdelning på fem rätt. Loppen är riktigt svåra och avsaknaden av bra spikförslag gör det ju inte lättare direkt. Väder och vind är med oss och valfri balans gäller. Vinklad vinge i autoloppen!

Avd 1

Här vägrar vi släppa M.T Felicia som står på tur för seger. Hon har haft mycket otur för sin nya tränare och kunde lika gärna haft ett par segrar i raden som hon sett ut. Nu är det perfekta förutsättningar och vi spikar på lilla lappen!

Värst emot är nog Ed You som sett bländande ut barfota runt om i sina två sista starter. Hästen har avslutat kusligt bra och kommer han bara ner i banan blir han obehaglig över det ganska långa upploppet på Romme. Vi tar även med två miljondrag för den modige. Un Sacco Di Soldi är en glänsare som sist vann hur lätt som helst. Hästen behöver tur härifrån men är bra nog för vinst! Ajlexes Daylight har vi jagat sedan hans andraplats för tre starter sedan då han var den moraliska vinnaren efter ett stentufft lopp. Han har felat bort sig efter det, men sett fin ut och har här ett kanonläge – pass upp!

Avd 2

Här skriker många tränare ut sina hästar som klara eller bästa chansen. Det ger möjligheter för den som törs, men vi garderar trots att det finns en häst med nio raka i listan.

Arby´s Amalia har nio raka och ingen kan ta ifrån henne att hon gjort det i imponerande stil. Nu ska hon dock ut på V75 för första gången och dessutom från spår 12! Betänk att hästen bra snittar 25 000 in per start som vinnare och det tyder på att hon matchats mot lätt motstånd – för oss är det en självklar favorit i fara! Vi gillar Walk To Remember och hur hästen sett ut i två raka. Det är en kraftfull springare som dessutom ser ut att kunna öppna fint från bra läge. Kommer han till spets är övriga illa ute. Även Across The Bridge kan öppna fint och går bra i spets. Bergh tror det är spets och slut vilket vi kan tänka oss och hästen ska med. Glenn Palema vet vi att stall Svanstedt har haft ganska höga tankar om, men det är först på slutet som hästen levererat. Han tränar bra och ska med. Vi vill varna kraftigt för en häst från vår hemmabana i Lyckes Per. Hästen har verkligen varit bra på slutet och kan avsluta mycket bra. Får han ryggar in på upploppet ska han räknas till glatt odds. Jättedraget heter Paragons Legacy som imponerat stort vid sina segrar och är helt bortglömd här.

Avd 3

Även guld ser lömskt ut denna gång. Många startsnabba ser tull att första delen går undan och vidare finns flera som inte tvekar dödens.

Global Investment försöker svara spets och kommer att gå ge allt mot framförallt Timetosaygodbye som är kvick ut. Kommer den sistnämnde till pik så luktar det släpp till stallkamraten Iceland som då blir svår att tas med. Samtliga nämnda går med. Reven Dámour börjar så sakteliga vakna till och ska gå barfota fram denna gång (runt om funkade inte sist) och måste räknas. Beanie M.M är nog bästa hästen i gänget och måste räknas trots bakspår. Yellow Eden skriker stall Hultman högt om. Hästen känns som en gud i träningen och går alltid hela vägen in i mål. Miljondraget är Dig For Dollars som gått vasst i skymundan och lyser form för dagen.

Avd 4

Spik i isbjörnsloppet föreslås. I ett jämnt lopp känns det lite som en eller alla. Vi förordar en och det blir formtoppade Flex. Hästen har lyft sig mycket på slutet och uppvisar gång på gång en härlig avslutning. Hästen är snabbast i gänget och vi tror han rundar samtliga.

Avd 5

Här finner vi ett eventuellt spikförslag för den som söker i Kimono Pearl. Hästen verkar vara allround och står bra till, men med bara tre starter i benen känns det i våra ögon tufft att bra vinna på V75.

Vi vill tokvarna för tre skrällar som alla har grym form för dagen: Global Mix har gått i mål med alla krafter kvar i sina två senaste starter och sett ut som en laddad kanon. Hon måste räknas här. Miamarie Ennoble har, likt Global Mix, gått i mål med vinnarkrafter i sina två sista starter och har utvecklats enormt på slutet. S.H.T´s Playmate är den tuffaste damen i loppet, men står trist till. Sist sprang hon dock jämnt med kanonen Covington Ås och vi vågar inte plocka bort henne här.

Avd 6

Här går vi kort och tycker oss hittat rätt i ett annars dyrt lopp.

Calvados Crane gör allt för att komma till spets och därifrån vinner han ”alltid”. Nytt huvudlag ska se till att spetschansen ökar. Lollo Zet är motbudet i spetskörningen och hon kommer från ett riktigt formstall. Hästen behövde loppet sist och ska vara än bättre nu – bra chans även om hon skulle hamna i rygg på Calvados Crane. Draget är Cayenne Käbb som sett bländande ut på slutet. Han är bäst bakifrån och då han kan öppna fint finns möjligheten att komma ner i banan och få tredje, fjärde ut – varning!

Avd 7

Up Date Hoss har äntligen fått ett hyffsat läge och som hästen gick sist måste han räknas som klar etta i loppet. Risken finns dock för en tappstart och med den risken måste vi gardera.

Maxwell Mayday har växt in i klassen på ett fint sätt och är gynnad av distansen. Hästen ska räknas tidigt här. Skrällarna är Avalon Spider och Ågårds Ludde. Avalon Spider tränar bättre än någonsin enligt Malmqvist och är lika bra bakifrån som i spets. Ågårds Ludde kördes passivt sist och har lopp i kroppen. Hästen är mycket bra i grunden och han är bortglömd här.

Lilla systemet: 336 Rader / 168 Sek

1. 2
2. 1,2,6,8,10,12
3. 3,4,6,7,8,9,10
4. 10
5. 1,12
6. 4
7. 4,5,8,9

Stora systemet 8064 Rader / 4032 Rader

1. 1,2,7,8
2. 1,2,6,8,10,12
3. 3,4,6,7,8,9,10
4. 10
5. 1,12,14,15
6. 4,5,8
7. 4,5,8,9