Hej i vårvärmen! V75 på nytt och denna gång med efterlängtade finaler och som krydda på moset Olympiatravet. Förra veckan var vi och snuddade vid det riktigt stora pengarna men spikarna blev knappt slagna och det stannade på fem rätt på både lilla och stora lappen. Värt att notera är dock att den svåra omgången till trots vann tre av de vi rankat etta och varningen i Yukon Boko satt som en smäck – formen på tipsen lovar mycket för dagen!

Denna gång är det Åby är värd. Snikspåret går inte att nog varna för och det är som vanligt svårt för bakspåren när det öppnar sig för de invändiga hästarna på upploppet. Annars verkar det bli kanontävlingar och valfri balans är utlovad från banmästare Wickman.

Avd 1

Vi börjar med ett garderingslopp där det är många bra hästar som har lite tveksam form, men kapacitet att vinna ett lopp av denna kalibern ändå. Vi höjer upp Conrads Linsan högst efter sin magnifika insats sist från dödens, men med spår långt ut kan det strula lite…

Nelle Pelle är nästa formhäst som blir farlig med minsta klaff. Hästen står med trist läge, men har vaknat till på allvar på slutet och som hästen gick näst senast går ingen säker in på upploppet. Orali är även han spurtstark och full med form, men tilldelad ett trist läge. Det kan bli långt fram in på upploppet när de invändiga får sin lucka, men han är mycket snabb och kan räcka fram ändå. Indigo Broline är vi svaga för och han har ju imponerat tidigare i vår. Nu återkommer han dock efter vila då han haft problem med kotorna. Han duger om formen är som innan. Ågårds Ludde är hästen med högst kapacitet i gänget och det visade han vid flera tillfällen i fjol. Nu är även han behandlad och inte så hårt jobbad inför detta så det krävs klaff om det ska funka hela vägen. Jätterysaren i loppet är Domino Esom som såg smidig ut som en iller sist han startade. Nu ser det ut som om han kan få rygg på ledaren, eller som sämst tredje invändigt, och därifrån kan han avsluta mycket vasst och bli en obehaglig överraskning för spelarkollektivet!

Avd 2

Här tycker vi att två hästar höjer sig över mängden och med en formtoppad outsider är loppet täckt.

The Man är ett nytt förvandlingsnummer hos Svanen och man kan inte annat än bli imponerad av hans skicklighet att kräma ur det lilla extra hos hästarna. Hade han bara varit lite tacksam mot spelarna som föder honom så hade han varit än mer imponerande – och så fick jag det sagt! Hans häst ska dock räknas tidigt här även om startspåret inte är bra. Sist var han kvick ut och han kommer att hamna helt ok på det även härifrån. Värst emot är den snygg springare från Stig H: stall. Octopus gillar vi skarpt och han står bättre till än favoriten och kommer att ge bättre betalt här än på länge då Erik valt att köra Baltics Yahoo från dåligt läge. Hästen ser ut att kunna utvecklas rejält då hans teknik är underbar att se. Han är kvick ut och hamnar fint till från början. Draget är Joker Stursk som vi inte blivit imponerade av innan, men som hästen gick sist utan skor fram har vi tänkt om. Han var som en ny häst och såg riktigt fin ut. Nu ryktas det om full laddning, barfota även bak och eventuellt helstängt på – detta kan bli roligt att skåda!

Avd 3

Här tog vi ställning så fort vi såg startlistan och har inte ändrat oss en tum sedan. Commander Crowe kommer med lopp i kroppen och med Bazire i jollen. Hästen skulle inte transporteras till Sverige för en matlapp och dessutom skulle Bazire inte riskera sin skada för en förlust. Hästen hyllas av tränare Fabrice Souloy som den bästa häst han tränat (och det vill inte säga lite) och han kommer att mosa övriga om han är frisk!

Avd 4

Loppet är jämt och storfavoriten Pitch Command är normalt ingen häst att hålla i handen när det blåser. Vi vill ha med ett par springare som sett ruggiga ut på slutet och garderar med ett leende.

Favoriten var fin sist och såg bättre ut än innan. Han galopperar dock ofta och kan inte öppna speciellt bra. Vi tycker en så pass ospeedig häst är sårbar speciellt på Åby och vill höja en häst rejält. Campbell Ås växlade ner ett bra gäng på två steg sist och barfota runt om verkar vara melodin. Lika dant på nytt och bra chans från bra läge. Pronto Ribb blir farlig att missa då han verkligen imponerat efter kort vila. Han har varit mycket fin i bra omgivning och vi tycker han ska räknas tidigt här. Giant Slugger sitter när som helst och man undrar när formen ska vina neråt. Han verkar inte göra dåliga lopp när han får lite klaff på löpningen går ingen säker – understreckad här! Dexter Stone måste även han med trots plumpen sist. Han fick ett dåligt lopp och det är bara att glömma. Nu får han smyga med och han kommer att tacka för det om luckan kommer!

Avd 5

Stoloppet är väl det enda i omgången som inte håller toppklass. Det är tämligen svårlöst där bästa hästen fått sämsta spåret. Vi streckar på med fem hästar och hoppas det räcker.

Förstahästen är Alandias Michelle som verkligen blommat ut på slutet. Hon har varit strålande i två starter på slutet och kommer hon iväg bra från spåret är chansen god. Krista Tilly är en annan häst som varit mycket fin på slutet. Hennes avslutning i spåren sist var av bästa märke och hon har viss spetschans dessutom – bra chans! Highway To Hell har vi tjatat om ett tag utan att få något betalt. Nu möter hon lättare motstånd och har fint spår. Har hon samma from som för ett par starter sedan blir hon farlig att ignorera. Jacky Glide är bästa hästen men att stå med bakspår på volten p på Åby är riktigt uselt, speciellt för en så pass starttrög häst som Jacky. Sist med på lappen går Nova Race som har lopp i kroppen och dessutom kan avsluta mycket vasst med rätt resa.

Avd 6

Här gäller novisen en eller alla. Vi har dock inte råd med alla utan får glatt nöja sig åtta hästar.

Normalt är väl Mathilde Tröjborg bara bäst och med bättre utgångsläge hade vi spikat. Nu har hon bakspår och hoppade dessutom i sin årsdebut så en gardering känns sund. Draget är Hilda C.D som är härdad i Frankrike och nu har fått ett lopp i kroppen efter hemkonsten. Hästen är ruggig ut och ska gå barfota runt om. Som grädda på moset får hon Björn i jollen och vi tycker hon ska räknas tidigt. Tinita Love ville ägarna ha med i Olympiafinalen viket säger en hel del. Hon tyckte inte om banan sist, men gången innan var hon överlägen mot bra motstånd. Cleo Nalan talar Åke sig varm om och vi har erfarenhet av hästen sedan hon var hos Fredrik Persson. Hon utvecklades rejält förra året och efter att fått en riktig urblåsning i årsdebuten är hon redo för en fin insats. Rydens Cindy är normalt bortlottad, men hennes fina from gör att vi inte vågar ta bort henne. Skrällarna är Nina De Gesvres, Nursery Ryhme och Sweet Case. Fransyskan var fin två i Finland sist och såg bra ut, Nursery Ryhme är snabb ut och får ett bra lopp medan vi väntar på Sweet Case som vi tror blommar ut vilken dag som helst.

Avd 7

Avslutningen är i våra ögon vigd åt Yellow Eden. Hästen har sett fantastisk ut barfota på slutet och han kommer att att köras i spets här. Bath Launcher kan bli svår att svara ut, men den släpper för open stretch och sedan är det raka vägen för Yellow.

Lilla systemet: 360 rader / 180 Sek

1.2,5,6,7,8,10
2.8
3.6
4.3,4,6,7,9
5.2,3,12
6.1,2,3,11
7.3

Stora systemet: 3600 Rader / 1800 Rader

1.2,5,6,7,8,10
2.1,3,8
3.6
4. 3,4,6,7,9
5.2,3,10,12,15
6.1,2,3,6,7,8,11,12
7.3