V75-julen firas på Solvalla detta år och på annandagen är det dags att försöka spela tillbaka julklappspengarna. Tyvärr blev utdelningen i torsdags inte så hög, men för er som tog rygg på våra julklappstips så satt båda spikförslagen och en av tre skrällförslag.

Tävlingarna på söndag innebär ett tvåfrontskrig för oss spelare. Inte nog med svåra lopp utan även kalkylerna med ett lynnigt väder att brottas med. Snöfall och många minusgrader borgar för brodd runt om och det missgynna många denna gång.

Avd 1

Vi går ut hårt och spikar direkt. Tyvärr har tidningarna gjort story på vår spik i veckan och det brukar dubbla antal streck…

Dileva Käll såg direkt ut som en kanonspik till 25 procent när vi såg listorna. Hon har gjort det strålande på slutet mot de tuffaste hingstarna i årgången och dessutom från svåra spår. Nu står hon perfekt från spår två och vi tror hon bara vinner!

Avd 2

Här pillar vi bort favoriten Shepard som inte går med skor och än mindre brodd. Det finns bättre och billigare alternativ.

Middle East kan har fin from och gjorde det fint efter startgalopp sist. Han är mycket snabb ut och kan till och med sitta i spets efter 500 meter om Brandt laddar för fullt. Från spets är han alltid att räkna med. Eclair Futura var riktigt fån näst senast efter sen lucka och godkänd från dåligt läge sist. Nu har han fint läge och är skrällduglig. Prins Isidor ska ni passa. Han gick riktigt bra efter gunga sist och från med fint läge hamnar han bra till nu. Putte Topline har vi varnat för innan och så även nu. Hästen gör alltid bra lopp och funkar bra med brodd. Stay The Night missade vi sjuan på för tre veckor sedan och det gör vi inte om och betalar denna gång. Campbell Ås var bra sist och går med på lappen.

Avd 3

Gulddjurens batalj är inte helt lättlöst och det är många av dem som inte trivs med vintern som är nu. Det är egentligen bara Acclaim som gillar vädret, men hans form är inte tillräcklig för att stå ensam på lappen.

Marshland har vi tjatas oss dumma på och vi fortsätter. Hästen har gjort det bra, men körs för jämnan allt för passivt. nu har han fint läge och han är vår förstahäst i loppet. Iceland klappade ihop från spets sist och gillade inte banan. Han startar igen och då har säkert Tarzan ett ess i rockärmen och vi tar med honom. Triton Sund är nog den som borde ha bäst chans av barfotadjuren. han är bäst utan skor, men har vunnit många lopp med dojjor på. Jaded ska ha god chans från spets, men här är risken att han blir kvar invändigt om han inte klarar att svara ut Annicka. Colombian Necktie har full form och vinner snart – storskräll.

Avd 4

Här sticker vi ut hakan och spikar Charlotte Stone. Vi är imponerade av vad hästen gjort i sin karriär och ser ut att kunna vinna lite hur hon vill. Hon vinner båda med och utan galopp och känns komplett – bra spik.

Avd 5

Diamantstoet har samlat en fin skara ston som gör upp om hela 200 000 fina slantar. Vi tycker dock att tilläggshästarna står betydligt bättre till än de på start och väljer att spela dessa.

Estancia har visat sig duga i tuffare lopp än detta och ska avslutar alltid vasst. Nu har hon tränat starkt inför detta lopp och är vår förstahäst. Molly Macguire har man lagt om träningen för och hon vann plättlätt sist som tack för det. Gör hon om samma insats nu måste hon räknas med fin chans. Racer Stina vann överlägset näst senast med samma förutsättningar som nu. Sist kom hon bort och det är bara att glömma – hon räknas här. Carmen Tooma är bra och hade hon stått med bättre spår hade hon varit ett sunt spikförslag. Bakspår på tillägg är dock uruselt och det krävs tur för att hon ska komma till. Quassia Lasscaux har hög kapacitet, men har inte utnyttjat denna på länge. Hon gör dock kanonlopp mellan varven och gör hon det här är hon ett miljondrag. Vi plockar bort Rania helt då hon inte gick ett steg med brodd förra året. Hon är bra, men chanslös med dessa förutsättningar.

Avd 6

Bronsfinalen är jämn som en babyrumpa och det krävs många streck om ni frågar oss. Vi streckar mer än halva gänget och tror det kan skrälla fint här.

Zakeus gillar vi och han är alltid spelvänlig då han inte verkar få något gehör för sitt kunnande bland spelarna. Sist hade han vunnit med tidigare lucka och vi tycker han ska ha bra chans i förhållande till sina streck. Sundsvik Saigon har spetsläge här och är bra från pik. Han får, som vi läser det, ta över spets från Gills Abbe och då kommer bägge pålarna att ha kanonlägen inför upploppet – båda ska med. Crambole P gjorde det kungligt från dödens sist han var med på V75. Nu är det samma förutsättningar och med lite flytt på vägen måste han räknas tidigt. Delvin Gold gjorde det fint sist då han vann plättlätt från spets. Han har inte samma fina förutsättningar nu, men går bra bakifrån och är stark som få. Jätteskrällen är Sandro Mustang som fick gå för tidigt sist, men höll bra ändå. Nu har han perfekt smygläge och vi gillar oddsen här.

Avd 7

Avslutningen ser vigd ut år Monster Drive som näppeligen missar spets. Från pik ska han ha kanonchans och han lämnas ensam på lilla lappen.

På stora systemet vill vi dock ha med två djur till som är klart spelvärda. Frillan Filiokus gjorde det bra utifrån sina svåra förutsättningar och dessutom en tappstart. Nu har hon kanonläge och har hon inte tagit stryk av urladdningen sist ska hon räknas. Miljondraget är Persos Seaman som helt utan förskolan hoppat bort mycket pengar på slutet. han känns som en demon i träning hälsar stallet och till tre procent måste han bara med.

Stora Systemet: 3240 rader / 1620 Sek

1. 2
2. 3,5,7,8,10,11
3. 1,2,4,5,7,8
4. 8
5. 6,8,9,13,15
6. 2,3,4,6,7,9
7. 1,2,7

Lilla Systemet: 540 rader / 270 Sek

1. 2
2. 3,5,7,8,10,11
3. 1,2,4
4. 8
5. 6,8,9,13,15
6. 2,3,4,6,7,9
7. 1