Så var det på nytt en favoritparad på V7:an förra veckan och med andra ord chans på jackpottmiljoner igen. Gävle är värdar denna vecka och har lyckats skrapa ihop ganska fina lopp får vi medge. Vi kommer att hänga upp hela omgången på tre spikar och har å andra sidan bra med hästar i övriga lopp – det ligger lite storskrällar i luften känns det som.

Banan kör med vinklad vinge men utan extra upploppsspår. Värt att tänka på är att Gävles bana normalt är mycket snabb och det är normalt svårt för bakspåren att ta många längder på hästarna i front när det avslutas under 1.10 sista halvvarvet!

Avd 1

Här är kommentarer helt överflödiga i våra ögon. Ågårds Ludde vinner detta lopp nio gånger av tio och gardering är i våra ögon helt onödig. Hästen är snabb ut, stark och framförallt möter han hästar av klart tveksam kvalitet.

Avd 2

Här däremot känns det som att gardering är ett måste. De flesta av deltagarn är fulla med form och det är egentligen ingen som är helt chanslös. Vi tar tio av 12 och tror det kan skrälla till.

Efter många tveksamma insatser i höstas comebackade Incredible Accent sist med bravur. Han såg ut som när han vann ”allt” i våras och håller han bara ihop har man mycket att hämta på banan framöver. Unix Brodde debutrade i regi ”Finnen” sist och gjort det bra. Hästen kan öppna bra i volt och kommer han till spets ska han räknas tidigt. Mamoros Tapper är en helt bortglömd häst med allt för hög kapacitet för att inte streckas. Hästen är snabb ut och framförallt mycket speedig med smygresor. Från rygg ledaren kan han blir en obehaglig överraskning för moståndarna. Nisse Bean går från klarhet till klarhet. Sist slog han ett namnkunnigt gäng på Valla och trivs ypperligt över distansen. Med framspår hade han varit förstahäst, men får stå tillbaka lite nu då det kan bli för många att runda i spåren. Tipsy King var sist ut mot kulltopparna och höll mycket bra som fyra, om än stor slagen. Det var dock alla i loppet då segraren var helt överlägsen. Hästarna som i starterna efter går ner i klass brukar morska upp sig och vi känner att så kan bli fallet här. Coctail Palema var sig inte lik sist och man kan säja att han var klart dålig. Nu startar han på nytt och rapporteras bättre i träning. Normalt skulle hästen vara högt rankad då han är snabb ut, men vi vill veta var han står innan vi skriker ut honom som vinnare. Twist Life är på uppgång i kunnande och sist såg han riktigt vass ut som fyra mot bra pållar. Går han iväg från sitt kniviga läge måste han räknas med viss chans – kul idé. Royal Sensation, Don Gentle, och Jagger Broline måste också med. Hästarna är samtliga dugliga och det är positionerna som kommer att avgöra om någon av dem är med på linjen.

Avd 3

Gulddivisionen ar denna vecka svårlöst och går för ovanlighetens skull under epitetet garderingslopp. De två bästa hästarna står med bakspår över korta häcken och det kan skrälla ordentligt här.

Reven Dámour är vår förstahäst här och denna gång sparas inte på krutet. Hästen har smugits igång, men tränare Larsson har hela tiden haft Elitloppet i tankarna. Nu är det dags att visa om hästen ska vara med på Valla sista helgen i Maj och han kommer att vara mycket förbättrad här. First On Line Sec är draget i loppet. Hästen är kuslig ut och kommer, om våra tankar stämmer, att få ryggen på Bobtail och med lucka är övriga schack matt. Bobtail måste med på sin outtröttliga toppform. Hästen är hård som granit och gör aldrig ett dåligt lopp. Snabb ut och kan få ledningen här. Iceland hade vid sunda vätskor varit ett klart spikförslag, men vi var inte impade av hans lopp sist då han med nöd och näppe räddade andrapriset från rygg ledaren. Han får visa mer om han ska med sista helgen i Maj. Clear Sign har otur med spåren och blir nedrankad här. Hästen har annars toppform och är så pass bra att han går med på lappen trots sämsta läget. Jodas Julia hoppade sist utvändigt ledaren, men var inte tom då och måste räknas med en bättre resa. Jätteskrällarna är SJ´s Photocopy och DJ´s Seabrook. Båda har fin form, men får normalt svårt i denna omgivning.

Avd 4

Här spikar vi på nytt och har svårt att se hur vår vinnare ska kunna förlora.

Hallsta Lotus har hittat en extra växel utan skor på hovarna. Han kan dessutom öppnad bra och har full form. Att hästen hoppade sist var utan egen förskyllan och vi tror han är huvudet högre än sina moståndare här – bra spik!

Avd 5

Vi streckar så många vi bara har råd med här. Ni som följt oss genom oren är medvetna om att vår bestämda åsikt är att strecka på i stoloppen med lärlingar bakom spakarna. Loppet ser dessutom ganska svårläst ut och det luktar körning loppet igenom vilket bjuder in hästarna bakifrån.

Roligaste draget i loppet är helt klart Najad Lavec. Hästen har slagit betydligt tuffare hästar än de hon möter här. Hästen är bäst bakifrån och ska dessutom på nytt gå barfota runt om. Bra chans med lite draghjälp under sista varvet. Cheek Ribb blir farlig här. Hästen vann i debuten för Lähdekorpi och det med begränsade jobb innanför västen. Nu känns hästen än bättre i jobben och vi tror på toppchans här. Svanstedt har två bra hästar med här. Fast Call är nog den bästa, men fick stryk av Borga Brunett sist de möttes. Båda med på systemet. Filippa Moose kommer från formstallet Stig H. Hästen kan öppna och står bra till med springspår. Molly Mcguire är ett bra skrälldrag. Hästen har hög kapacitet, men har ofta strulat till det för sig i loppen. Sist såg hon stabil ut hela vägen och det kanske blir vändningen på den tråkiga galopptrenden. Yena Boko har vilat, men gjorde det mycket bra innan dess. Hästen är riktigt speedig och med en smygare måste hon ses med chans. S.H.T Playmate och Be Mine Pellini måste även de räknas trots sina tillägg. Båda hästarna kan gå en bit i spåren och kan hästarna där framme inte ensa kan det bli ett passande hårt tempo som skulle passa. Med går även Kylie Moore och Cathrine Sisu. Hästarna kommer båda från bra instatser.

Avd 6

Här räcker penningarna bara till fyra streck, men för den som har mer deg i lädret rekommenderas några till för att vara på den säkra sidan.

Till spets går odiskutabelt I Saw You. Hästen är ruggig ut och från spets säljer han sig normalt mycket dyrt. Youpie är även han ett måstestreck efter sin senaste mycket imponerande vinst. Hästen fick en blytung resa i dödens, men tackade bara för sig i sista sväng och vann smått överlägset i liknande omgivning. Normalt sett blir han mycket svårslagen. Nightbreed har vi alltid gillat. Hästen har gjort det bar under hela karriären, men har nog utvecklats lite till sedan flytten till Walmann. Sist såg hästen mycket fromstark och smidig ut och vi tror han kommer att prestera på topp igen. King Of Lace är rysaren i loppet. Efter några starter från dåliga lägen har det nu betalat sig med ett betydligt bättre fjärdespår. Hästen kan öppna bra och hamnar vettigt till. Vi tror hästen är med på linjen om han slipper dödens.

Avd 7

Vi avslutar som vi började och spikar utan prut. Från perfekt läge ska Leonas Yeti ha en riktigt bra chans till glatt odds. Sist var hästen mycket fin efter startgunga och spurtade klart förbättrat till ett tredjepris. Nu saknas startsnabba moståndare på framspår och chanserna att hålla upp spets är mycket goda i våra ögon. Hästen har vunnit sina fyra senaste segrar just från spets och når han bara dit ska chanserna vara mycket goda.

Stora systemet: 3520 Rader / 1760 Sek

1. 2
2. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,11
3. 2,4,5,6,7,9,10,12
4. 2
5. 2,3,4,6,7,8,9,10,13,14,15
6. 2,4,5,7
7. 1

Lilla systemet: 360 Rader / 180 Sek

1. 2
2. 1,2,6,7,8,9
3. 4,6,7,9,12
4. 2
5. 6,7,8,9,10,15
6. 2,5
7. 1