Förra veckan blev utdelningen inte speciellt hög och det ser kanske än mer favoritbetonat ut denna gång. Skillnaden är dock att vi har en Jackpot till sjurättshögen som kan ge lite extra till den som prickar rätt.

Breeders Crown-finalerna har denna gång tre storfavoriter som imponerat storligen på slutet foch det är inte lätt att finna klara orsaker till att gardera. Skulle dock merparten av storlamporna släckas på vägen så visst: Jackpot + flera favoritfall = ekonomiskt oberoende!

Vi kommer att rekommendera ett flerbongssystem denna vecka, men väljer att ge de bästa dragen för er som siktar på alla Jackpotmiljonerna. Som lite kuriosa kan nämnas att förra årets Breeders-finaler genererade en V75-utdelning på drygt 300 kr!

Avd 1

Vi har varit i kontakt med stall Persson i ett hopp att finna några mörka moln på Viola Silas himmel. Det enda vi fann var en lyrisk tränare som meddelar att allt är perfekt och att han tror på absolut toppchans.

För er som trots allt vill gardera tänk på följande:

Pebbly står med bästa spåret och från rygg på ledaren är hon snabb nog att spurta förbi favoriten om luckan uppenbarar sig.

La Bellouet ska gå barfota fram för första gången och såg mycket bra ut i sitt försök. Hästen ser ut att vara av sorten som passar barfota och det kan innebära stor fördel.

Action Wind Ås gicm med i rygg på Pebbly i sitt försök. Hon såg minst lika vass ut och vid kraftigt överpace är det inte omöjligt att hon kan komma flygande längst ut i banan.

Avd 2

Red Hot Dynamite har varit helt överlägsen sina kullkamrater i år och så även i sitt försök. Hästen är både snabb och stark vilket kanske gör honom till en än mer trolig vinnare än vad Viola är i stonas lopp. Vi kan inte tänka oss att någon vill svara Jorma när han kommer och vill ta över spets. Ludde säger att han ska försöka, men hästen är lika snabb ut som en accelererande pormask och vi ser det som omöjligt.

Enda hotet i loppet tror vi är Hot Southwind som gick starkt efter galopp sist. Hästen är mycket snabb och kanske, kanske kan slå favoriten på speed.

Avd 3

Gulddivisionen glänser inte direkt och storstjärnorna har uteblivit denna gång. Detta fenomen brukar bädda för att flera hästar får onödigt mycket streck pga att spelarna inte läst på tillräckligt.

Vi vill framhäva Jodas Julia denna gång. Hästen är härdad i Frankrike och dessutom full med form. Hon hängde med över förväntan i SM sist som fyra. Med få hästar till start är åttondespår inte hela världen och hon ska ha bra chans. Sj`s Photocopy har viss spetschans här och då har hästen chans. Han såg lite piggare ut sist och har uppåtform. Acclaim var sjuk sist och vi vågar inte släppa honom här. Hästen årstid är vintern och en frisk Acclaim platsar i loppet. Olganina ser ut att få göra jobbet i loppet, men det är hon kapabel till och i den form hon visat på slutet ska hon med.

Vi tar bort Debbie Brodda då hon inte visat någon gnistrande form i sina sista starter.

Avd 4

Nästa storfavorit dyker upp här. Yield Boko såg sist ut som han gjort när han varit som bäst. Hästen formligen flöt fram och vann hur lätt som helst. Till spets kommer han då den enda som eventuellt kan snuva honom kommer från samma stall!

För er som letar skrällar:

Rakas har tuffat till sig enormt sista halvåret och från rygg på favoriten finns chansen.

Knockout Rose är fantastisk här han är fräsch i kroppen och sist var han positivt efter tufft lopp. Han ska vara klart förbättrad nu.

Avd 5

Vi känner här för tre hästar som i våra ögon höjer sig klart över mängden.

Device blev det fel för sist. Hockey svarade spets trots att det stod skrivet att han skulle bli överfallen. Hästen gjorde vad han kunde, men var chanslös. Har han inte knäckts av loppet ska han räknas från spets. Lovely Lidob är van vid kullens bästa och möter här enklare djur. Hästen var bra näst senas efter Spring Erom och Rakas och vi tror hästens hårdhet gör sig gällande här. Har Åke fått ordning på Global Journey är han en häst som normalt gör upp som segern. Han har dock inte imponerat på slutet och det krävs klar uppryckning.

Avd 6

Till skillnad från övriga Breeders-lopp är detta desto svårare att bena ut. Vi känner att sex hästar krävs, men ingen är helt chanslös.

Calamara Donna plågades inte i sitt försök och såg fin ut. Hon har utvecklats i höst och har en ruggig speed. Med körning där framme har hon mycket god chans. Caddie Dream har problem i sista sväng och tappar nästan alltid några längder där. Har Stig H lyckats hitta nyckeln är hon bäst i gänget. Miss Sixty är beundransvärd. Hon får ideligen tuffa lopp och svarar ärligt varje gång. Med snällare upplägg kommer hon att vara med på mållinjen. Annicka fick en fin resa sist, men ser inte lika imponerande ut som hon gjort tidigare. Hon måste visa mer för att motivera alla streck. Ibiza Broline är imponerande när hon är fräsch och det var hon i sitt uttagningslopp. Hästen flög fram och vann till slut enkelt. Vi tror hästen har bra chans om hon är hel. Vanessa Du Ling är en ruggig häst och var bra sist. Hon verkar klart uppåt vi tror en hel del på henne från perfekt läge.

Avd 7

Vi avrundar med att spika på vår flerbonge. Chimall T.T har vara en motståndare i loppet om ni frågar oss och det är banan. Vid minsta kladd måste hästen garderas, men är banan fin tror vi han slår detta gäng fram och baklänges. Sist ställde banan till det och gången innan var han god tvåa från dödens på en viss Hanoi. Kanon i sista jobbet och stallet är mycket optimistiska. Barfota runt om.

Systemet: 72 Rader / 36 Sek. Spelas gånger 50 till en kostnad av 1800 Sek.

1. 3
2. 3
3. 1,3,5,8
4. 2
5. 4,6,7
6. 1,2,3,6,9,10
7. 12