Hej igen! Nu är det så dags för stormötet alla talat om. Tidningarna bollar fram och tillbaka om vem som är bäst av Commander Crowe och Triton Sund. Vi gör det enklaste och tar med båda. Ett billigt lopp känns dyrt att chansa i. Triton har en hårdhet av sällan skådat slag och han är nog snabbare än Kråkan. Men visst det känns som om Puros häst sitter i spets tidigt och då är nog mycket vunnet.

Vi spikar två andra djur med bra förutsättningar och vi får tack vare sparloppet i guld många streck över till resterande lopp.

Banan var i toppskick inför Åbys Stora och det brukar med automatik innebära att den även är mycket bra några veckor efter. Banmästaren lovar så och valfri balans utlovas. Glöm ej dubbla Open Stretch.

Avd 1

Här har Fama Currit dragit vinstlotten och står med spår innanför värsta konkurrenten. Hon har lopp i kroppen och blir spik på lilla, men garderas på stora.

Den brasklapp som vi varnar för heter Tom Horpestad och är till och från inte klok. Han kan få för sig att sända på sina djur och sedan köra så länge bensinen räcker (även om han riskerar soppatorsk 500 meter till mål). Han har lovat laddning med Riva Del Sole och då finns risken att varken han eller Ingves kommet till mål. Vid detta scenario väljer vi att ta med några spurtdugliga pållar som mycket väl kan vinna och därtill till fina odds. Ecupos Bitte är näst intill förtjänt av seger. Hästen har gjort mycket bra lopp mest hela tiden. Hon går bra tillslut liksom Deddie Brodda (satt fast sist) och Days Of Glory som mött tuffa djur på slutet och här har smygläge.

Rank: A 2. B 3,8,6,9,5. C 11,4,7,10,12,1

Avd 2

Här ser det ut som om Adielsson blir stor favorit med Super Lore. Hästen har inte imponerat på oss utan har vunnit i bleka gäng på Jägers. Sist kämpade han väl, men inte så att han förtjänar favoritskapet i V75 – vi garderar.

Mirakel Lavec har hittat stilen och är säker på foten. Han går iväg från fjärde och har en vass spurt att tillgå. Organic Value varnade vi kraftigt för sist då han oturligt hoppade. Gången innan var han mycket fin som tvåa och han är helt bortglömd här. Vidare står Impala Guy bra på det och ser bättre och bättre ut. Power Victory och Allez Rhode kommer båda från seger och har visat sig mycket bra när det stämmer båda går med på lappen. För att få med några skrällar så målar vi även i med Otto Gene (hög träffprocent) och Hagges Lotta som har bra form.

Rank: A 4,10,3,9. B 5,3,1,6. C 11,8

Avd 3

Å så var vi då framme vid dagens snackis. Triton! Nä Commander! Triton är bättre! Inte då Commander vinner från spets! Tidningarna försöker sälja lösnummer. Vi gör det enklaste och fegaste och tar med båda. Billigt, bekvämt och tryggt. Övriga göre sig ej besvär.

Rank: A 2,4. B 1,9,3,12. C 10,8,5,6,11

Avd 4

Här tar vi ställning och singlar Friday Starlight. Hästen har varit mycket fin på slutet och senast såg det länge ut som om Takter satt kvar för länge med hästen, men han växlade ner dem på två steg och vann överlägset. Barfota på nytt och i våra ögon är det slut.

Rank: A 9. B 2,11,4,1,10. C 12,8,3,6,5,7

Avd 5

Mycket talar för M.T Cherokee i detta lopp. Hästen övertygade stort i sin debut för Svanen. Hästen såg dock inte helt rytmiskt och smidig ut och det känns som om hästen kan hoppa om han överforceras. Vi garderar.

Cinemon har också övertygat på slutet och hästen är vass. Härifrån hamnar han bra till och räknas tidigt. Exeptional Kemp är en årgångstopp, men tillika trashank. Hästen kan mycket när han är frisk och hans debut sist efter lång vila var övertygande. Spex Brodde, Danny Roc och Regent Marib tar vi med från framspår och Ganador och starke Ior Q.C från bakspår. Samtliga är kapabla, men har lite tveksam form skulle någon av dem ha en bra dag så rensar de som en tarmsköljning.

Rank: A 10,2,4. B 12,1,6,9,3. C 8,7,11,5

Avd 6

Här följer nästa spik. Next Tee svarade för några svettiga prestationer i somras och främst från spets. Nu står han med spetsläge på nytt och blir mycket svårslagen. Övriga hästar från framspår är näst intill tröga ut och det känns som att vår spik kan få en riktigt trevlig resa här.

Rank: A 4. B 7,6,11,9,12. C 10,5,2,1,8,3

Avd 7

Här tycker vi att de bästa hästarna fått de bästa spåren och det innebär att vi får gardera. Det som oroar lite är att Luddes två sitter med spår ett och två vilket kan leda till att det blir lite för mesigt kört.

Vi hoppas dock att Björn tar sig i kragen och kär offensivt med Global Investment. Hästen har gjort bra lopp i dödens på slutet och han håller alltid farten till slut. Vi vill varna kraftigt för Kassio Roland. Hästen har varit med och dansat med de riktigt stora elefanterna i sommar och går här ner betydligt i klass. Hästen är bortglömd och han sitter som kniven i bondjävlen med lite flyt. Vi tar även med Livi Barcelona som nu har två lopp innanför västen. Has visade klar uppåtform sist och är lite för långt ner i spelarnas rank.

Rank: A 1,3,10,2. B 6,12,4,7,9. C 11,5,8

Stora systemet: 3200 Rader / 1800 Sek

1. 2,3,6,8,9
2. 1,3,4,5,6,7,9,10
3. 2,4
4. 9
5. 1,2,3,4,6,9,10,12
6. 4
7. 1,2,3,6,10

Lilla systemet: 640 Rader / 320 Sek

1. 2
2. 1,3,4,5,6,7,9,10
3. 2,4
4. 9
5. 1,2,3,4,6,9,10,12
6. 4
7. 1,2,3,6,10

Lycka till!