Lucia-trav på Mantorp och det ser riktigt spelvänligt ut i mina ögon! Jag har fått mycket intressant information till mig och det ska jag förmedla till er här. Jag hänger upp systemet på två spikar och sen kryddar jag på med några riktigt roliga drag runt om dessa.

Banan verkar klara sig bra trots att det varit storm under dygnet som gått. Lite nederbörd har det kommit, men det är bara positivt på Mantorp då det ger lite mer fäste!

Avd 1

Inledningen ser ut att bli rivig med flera spetssugna ekipage med fina spår bakom bilen. När spetsjakten väl lagt sig tror jag Mind Your Face sitter i ledningen och då är det hästen att slå!

Den som dock imponerat mest på slutet är Falcon Håleryd som Johan Untersteiner verkligen hittat nyckeln till. Hästen satt fast med vinnarkrafter kvar sist och kommer att vara med på målfotot här. Hästen enda brist ligger startsnabbheten, men från fint läge bör han hamna bra till. Screen Hight är även han given på min lapp. Hästen har två raka i fin stil och satt fast gången innan det mot tuffa hästar – given på en seriös lapp! För er som letar skrällar så vill jag varna kraftigt för Berkut Boko som sett bländande ut på slutet och nu ska köras barfota runt om. Hästen är klart bäst på barfotabalans och jag blir inte förvånad om han blåser ner samtliga här! Jag har även fått fin info på Finish Future som är riktigt på gång efter en liten svacka. Han är snabb ut och tränar mycket bra för dagen!

Avd 2

Här följer omgångens mest öppna lopp och det tarvar många streck för den som vill sitta säker – jag hamnade till slut på hela åtta streck och det går inte att komma billigare undan…

Det ser ut att bli fart från början även här. Bästa hästen, Darling Boko, kommer att laddas hårt trots spår åtta, men det vankas svar invändigt. I´m Unique kommer att göra allt för att vara före favoriten in i första sväng. Hästen har verkligen hittat rätt i ny regi och hon räknas tidigt. Alabama K vill jag varna för. Hon är snabb ut och ser ut att kunna få rygg ledaren. Hästen har utvecklats för Jeppe Juel och kommer med två raka – ser upp! Radysin America är gynnad av hårt tempo och är given även hon. Kimono Pearl gör andra starten för Peter Untersteiner och bör inte vara sämre än i sin första där hon imponerade mycket – dyr att missa! Rugiada Dei Rex har toppform och fint läge och Uranium är stark som gå – givna skrällar! Miljondraget i omgången är Angelina B.R. Hästen är mycket vass och har laddats för detta loppet en tid. Barfota runt om är det tänkt och hon är helt bortglömd här!

Avd 3

Första spiken slår jag ner i guld där pånyttfödde Digital Ink startar. Hästen var en av favoriterna till totalvinsten i årets Elitlopp, men pallade inte med två heat samma dag och ramlade helt ut form. Han är nu tillbaka i sällan skådat slag och i mina ögon är övriga statister!

Avd 4

I klass II finner vi en stor favorit i starke Caddie Hit som ståtar med två raka i ny regi. Jag tycker dock att han han är sårbar över den för honom korta distansen och jag garderar.

Untersteiners två hästar, Da Vinci Boko och Bohomme är båda givna. Fördel för Bohomme då Da Vinci Boko kan bli fast invändigt. Ett kul streck är Mr Southwind som såg finfin ut på ny balans sist då han vann lätt från spets. Läge för repris nu? Jag vill varna kraftigt för två hästar som jag fått mycket fin info om: Raffinos och Wojtyla Gene. Raffinos har man kommit till rätt med vad gäller balansen och hon travar betydligt bättre för dagen – given! Wojtyla Gene kommer från formstallet Pedersen och trots dåligt läge blir hästen mycket farlig att plocka bort då det är frågan om en mycket bra häst under utveckling!

Avd 5

Här följer ett långlopp där det i normala fall skulle lösts enkelt med en Bergh-häst på barfotabalans. Nu är jag dock mycket tveksam till herr Berghs stallform och garderar Montdore denna gång!

Bergh har haft toppform på grejerna under lång tid, men de sista två veckorna har det saknat ork i djuren och så sent som i går kväll underpresterade alla hans hästar utom en – i P-21-loppet… Jag streckar två hästar till där det roliga strecket är Furyk som var grymt fin från dödens sist med jänkarvagn! Samma utrustning nu och kommer hästen till spets blir det kul att se om någon hinner ifatt! Jag betalar även för Aristocat Boko som Liljendahl låter härligt uppåt på!

Avd 6

I första dubbeln ströks spetsfavoriten Primo Valentino sent och det öppnar upp loppet ordentligt. Jag bygger det på att segerstaplaren Arn Hammering nu hamnar bättre till och är hästen att slå!

Spetsen är nu vikt åt Impression. Hon biter ifrån sig väl därifrån och ska räknas. Nelly Burge är även hon given i sin fina form. Hon avslutade grymt bra sist och blir farlig med rätt ryggar. Sist med går Usain Henna som ska gå barfota runt om igen vilket är helt avgörande för insatsen. Sist var hästen oerhört bra och gör han om den prestationen får övriga hett om öronen. Jag chansar bort Mellby Brunello som ska gå med skor denna gången!

Avd 7

Här spikar jag Västerboonthenews som nu tränar ruskigt fint efter en halsinfektion. Han är snabb ut och kommer att få ett perfekt lopp idag – toppchans!

Spelförslag: 2880 rader / 1440 sek

1. 1,2,3,4,10
2. 1,2,3,6,7,8,9,10
3. 2
4. 1,3,4,8,9,12
5. 2,8,14
6. 2,4,5,9
7. 6