V64-tips är inget som har funnits på Spelaspel under den tiden jag har varit här, men det blir det ändring på fr.o.m nu. V64 är ett ganska utskällt streckspel egentligen, eftersom det oftast blir ganska svaga utdelningar och dessutom jackpot till dagen efter. Därför brukar det vara populärt att bara spela i sexrättspotten, sk V6, men det är inget som jag gillar. Jag får ofta med en del skrällar på mina system och sitter de så blir det bra betalt även på fem och fyra rätt. Och det händer ju emellanåt att det blir riktigt svåra omgångar.

Tisdagens V64-omgång avgörs på Skrubbs travbana, strax utanför Visby. En liten mysig sommarbana som har ett av Sveriges kortaste upplopp. Det mäter endast 156 meter och det gäller således att var med i den främre träffen runt sista kurvan för att vara med i segerstriden. Skrubbs har också en av landets mest snurrigaste löpningsreferenter, men det är en annan sak… Kvällens två spikar ser inte ut att bli favoriter och det är såklart rätt tacksamt. Det är dessutom jackpot eftersom gårdagens V64-omgång inte bjöd på några större överraskningar. Så här ser jag på omgången:

 

V64-1, Agrias lopp, 1640a:

2 Francais Du Gull är en meriterad Gulddivisionshäst som i normala fall hade haft en straffspark utan målvakt här. Nu har han dock inte visat någon som helst form i år och senast var han rent usel. Möter mycket enklare motstånd än vanligt och det är möjligt att han kaxar upp sig av det och bara vinner, men jag tycker han känns given att gardera med tanke på den dåliga formen. 4 Arn Hammering är ingen sprinter egentligen, även om han klarar distansen. Senast hade han otur då han fastnade bakom en iskall häst och drogs bakåt till sista häst, men han avslutade ok över upploppet och formen finns där. Han har en vass avslutning och kör kusken i tid kan han blanda sig i segerstriden. 12-årige 7 Staro Bobcat hänger fortfarande med i de flesta tempon, men utan att räcka till seger. Senast gjorde han som vanligt, hängde med bra och tjänade ihop till havren. Skulle han få en smörresa här så kan han överraska, han är fortfarande ganska hygglig. 3 High Bridge hade Flemming Jensen höga tankar om förra året men han fick det inte att lossna där. Hästen leasades ut till Sverige och gjorde debut i ny regi i februari. Det ändade dock i galopp och sen dess har han varit borta. Hästen har bra fart i sig, men det kan givetvis saknas lopp i kroppen. Går han felfritt kan han dock överraska och jag vågar inte chansa bort honom.

Rank: 2-4-7-3-8-5-6-1

 

V64-2, Amatörpokalen, 2140:

13 Dooleys fick en fin resa senast men kunde inte ta sig förbi ledaren som gjorde ett bra lopp. Han såg dock fin ut och visade att formen sitter där. Är han bara i normal författning och går felfritt så ska han ha en riktig toppchans här. Jag tror han utnyttjar sin styrka och krossar allt och alla under slutrundan, trots 40 meters tillägg. Spik!

Rank: 13-4-11-2-6-1-7-15-12-9-14-10-3-8

 

V64-3, Katthammarsviks rökeri AB, 2640a:

5 Donnell Transs R fick fritt sent senast och avslutade riktigt vasst sista 400 med en del spår inblandat. Slog dock ihop och galopperade med 75 meter kvar och det var nog segern som rök där. Han är stark och klarar distansen utan problem. Går han felfritt är jag säker på att han är med i segerstriden. 4 Il Nostro var kraftigt på väg framåt senast när han blev störd till galopp med 400 kvar. Såg fin ut i det läget och hade varit långt framme. Distansen är inga problem och felfri är han med och hugger om segern. 3 Rambo Razz fick en fin resa senast men kunde inte gå förbi ledaren. Borde ha vunnit för att få plusbetyg där. Han kräver en smygresa då han kan utnyttja sin vassa kortspeed. Får han en sådan resa här är han med i striden. 1 Atlantica Am har hög kapacitet för denna klassen, men är ruskigt svårbedömd då hon inte har startat sedan januari. Kan öppna hyggligt från start utan att för den skull vara någon raket. Från ledningen kan hon få fuska bort en bit och kanske kan hålla undan. 12 Marjons Julle vinner inte ihjäl sig precis, men formen är bra och han har en riktigt vass avslutning. Distansen är inga problem och med draghjälp fram till upploppet kanske han kan överraska.

Rank: 5-4-3-1-12-9-6-7-8-11-10-2

 

V64-4, Cia:s hovslageri, 2140a:

1 Skogans Salmiak gick ett starkt slutvarv senast och städade av motståndet ganska enkelt. Kan dock inte öppna från start och kan hamna illa till. Hittar kusken ut i tid är han förmodligen överlägsen, men jag tycker det är givet att gardera den här storfavoriten. 15 Sundbobambu gick i ledningen hela vägen senast och vann ganska behagligt. Han såg fin ut och formen är det inget fel på. Läget är dock inte roligt, men loppet håller så dålig klass att han ska kunna runda det här gänget ändå. 14 Youngblood var usel på Solvalla senast då han trots tredje inner bara stannade med 500 kvar. Det kan ha varit en tillfällighet eftersom man startar tätt inpå igen och är han i normal form ska han kunna segerstrida. 13 Edit Peng avslutade vasst senast men kunde inte ta sig förbi till seger. Hon har en vass avslutning och med en smygresa kan skrällen vara ett faktum. Med lopp i kroppen hade 3 Yankeeland och 2 Isildur varit givna på kupongen, men nu när det handlar om årsdebut för båda två så får de nöja sig med att vara reserver.

Rank: 1-15-14-13-3-2-6-9-12-11-7-5-8-4-10

 

V64-5, Destination Gotlands fyraåringsserie, 2140:

3 Smaragd Brodda ledde varje meter senast och gick undan på ett bra sätt till en säker seger. öppnar bra från start och kommer hon till ledningen kan hon bli svårfångad igen. 9 Albäck Amy var ute på V75 senast och gick iväg i tredjespår med 1100 kvar. Det blev dock för tufft för henne och 300 kvar hade hon gjort sitt. Var grymt fin i starten innan och har kapacitet att sänka det här gänget under slutvarvet. 11 Babsans Lotus galopperade omotiverat efter 450 meter senast och så var den dagen förstörd. Smällfin i två starter innan det och formen ska inte ha försvunnit så fort. Har en sylvass avslutning och är given i segerstriden.

Rank: 3-9-11-8-7-10-13-6-12-2-1-4-5-14

 

V64-6, Gotlandssmycket, 2140a:

2 Taffy har varit lite svår att få igång i år, men de två senaste starterna har varit väldigt positiva. Näst senast såg han ut som en obriserad bomb och fick fritt för sent. Senast gick han i dödens i stenhårt tempo och var mycket bra som knappt slagen tvåa. Möter några hyggliga här, men är bra själv också och från det här läget får han en fin resa. Han är både stark och snabb och jag tror han brottar ner allt och alla sista halvvarvet. Spik på allt ikväll!

Rank: 2-4-10-5-3-1-8-7-11-9-6-12

 

V64-systemet (reserver inom parentes):

1) 2,4,7,3 (8-5)

2) 13 Dooleys (4-11)

3) 5,4,3,1,12 (9-6)

4) 1,15,14,13 (3-2)

5) 3,9,11 (8-7)

6) 2 Taffy (4-10)

240 rader/kronor

Spelstopp kl 19.25

 

Lycka till!