Ikväll bjuds det på riktigt bra trav från Solvalla. Loppen ser väldigt favorit betonade ut men jag ska försöka fälla någon favorit. Jag testar ett nytt upplägg ikväll där jag kommer skriva V4 och DD. Ni får gärna kommentera vad ni tycker om detta upplägg och komma med förslag på andra saker. Häng med!

V4-1 (2140m auto)

I den första V4 avdelningen var jag inne på att singelstrecka 3 Vision Fromentro, han var riktigt bra senast mot bättre hästar och jag tror att han kan trycka sig till ledningen ikväll. Skulle han få sitta i fred en bit då kommer han bli svår att plocka ner. Jag vill dubbla systemet med en häst som fått ett lopp i kroppen och kan vinna från döds positionen, det är 8 Harvey Tornado. Jag tror Per kör fram i dödens och där tål han att göra en del jobb. Ett fräckt lås kan man tycka då dem endast är spelade till 13% respektive 14%.

V4-2 (2140m volt)

I den andra avdelningen får vi se ett väldigt öppet lopp där jag hittar mitt roliga drag på tjugo meter tillägg. Hästen jag snackar om är 14 Tyko Star. Han ska gå barfota runt om för första gången och det tror jag kommer ge honom en riktig kick. För er som vill chansa så tycker jag 14 Tyko Star kan vara en rolig spik. 8 Lumberjack Joe blev störd från start senast och galopperade i 30 meter, han ställde sig på benen igen och avslutade riktigt bra till seger. Efter den prestationen tycker jag han ska räknas tidigt om det inte krånglar från innerspåret på tillägg. 4 Thaiger Exclusive är en mycket rejäl häst, han är stor och kan vara krånglig att få runt på volten, jag tror att Ulf löser det och skulle han få överta ledningen då blir han svår att plocka ner. 1 Trot Kronos har bra kapacitet men strular till det för ofta, spåret kan vara en fälla men jag litar på Örjan som är expert på att hitta ut i rätt tillfälle. Plockar också med 2 Ebony Boko som är startsnabb och kan få en fin resa och 15 Don’t Look Down.

V4-3/DD-1 (2140m auto)

Detta är kvällens bästa lopp, 5 Cash Gamble kommer bli svår att slå om han löper upp till samma nivå som senast. Han hade lekstuga med många av dem hästarna som startar ikväll och jag tror Per är offensiv och försöker trycka sig till ledningen, han kanske till och med blir släppt och då kommer dem andra att få slåss om andra platsen. Jag spikar på både V4 och DD. Alla som garderar detta lopp får inte glömma 2 Origo Tilly och 11 Gross Weight!

V4-4/DD-2 (1640m auto)

I avslutningen får vi se ett uttagningslopp för treåringarna. Björn Goop och 3 Pacific Broline blir svåra att slå om dem skulle komma till ledningen, för er som tror att dem gör det är det bara och spika. Jag hoppas att han inte gör det för då är han en favorit i fara. Jag plockar ändå med honom då han visade formbesked senast när han vann utvändigt ledaren. 11 Tobin Kronos visar bra intryck och är under utveckling, jag tror han inte kan slå favoriten från ledningen men skulle det bli lite tempo där fram då kan han blåsa till samtliga. 10 Mellby Demon var bra i E3-kvalet men galopperade i finalen, det blir rycktussar för första gången ikväll. 6 Cupido Sisu är ruskigt startsnabb och när det endast är 1640 meter då kan det bära hela vägen. 2 Clemenza Am plockar jag med då Kolgjini har riktigt bra form på stallet. Han skickar upp honom till huvudstaden och med ett bra läge kan han vinna. Sista strecket går till 7 Trading som kommer från seger senast på Bollnäs, han svepte fältet på sista långsidan och vann enkelt. Han har bara missat pallen en gång på sex starter då han blev fyra.

V4-förslag: 72rader x 2 = 144kr

V4-1: 3,8

V4-2: 1,2,4,8,14,15

V4-3: 5 Cash Gamble

V4-4: 2,3,6,7,10,11

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 5 Cash Gamble

DD-2: 2,3,6,7,10,11

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 5 Cash Gamble

DD-2: 3 Pacific Broline

Lycka till! /MLipovac