Nu börjar äntligen Elitloppshelgen och jag inleder med en V4. Vi får se en väldigt bra V4 som innehåller bland annat försöken till Sweden Cup finalen senare idag. Vi får se ett lärlingslopp i avslutningen och där väljer jag att plocka med alla då det brukar gasas. Häng med!

V4-1 (1609m auto)

I den första avdelningen tror jag att två hästar borde göra upp om det, Peter Ingves och 1 Absolut Newport har fått innerspåret och jag tror Peter sitter i ledningen efter första sväng. Hästen är inte super snabb men när det är 1609 meter kommer kurvan snabbt och det tror jag räddar 1 Absolut Newport. Håller hon ledningen och det inte blir allt för tuff öppning blir hon svår att slå. 2 Checco Boko gjorde ett bra lopp senast på Charlottenlund från bakspår, idag passar distansen och spåret bättre och jag tror att han kommer göra ett bra lopp. Känner mig säker med låset på dem två.

V4-2 (1609m auto)

I den andra avdelningen får vi se det första Sweden Cup försöket. 2 Reven D’Amour blir storfavorit och det tycker jag han skall vara efter loppet senast, han gjorde en riktigt bra insats bakom vinnande Magic Tonight. Han är riktigt snabb ut och jag tror chansen att han leder runt om är stor. Favoriten kommer utmanas av 5 Highspeed Call och 6 Going For Gold Zaz och det kan kosta krafter i början och då tror jag 3 Magiccarpetride U.S gynnas. Senast fick vi se en mäktig spurt och enkel seger på Charlottenlund. Erik vet vart han har hästen och jag skulle inte bli förvånad om han vinner igen. Vill också plocka med 1 Ringostarr Trebb som är en italiensk gäst, han är och startsnabb men jag tror att han kan bli instängd, behöver tur för att vinna.

V4-3 (1609m auto)

Andra försöket i Sweden Cup och här hittar jag mitt singelstreck, det är 1 Kash’s Cantab. Han såg riktigt fin ut senast i Finlandia Ajo när han spurtade bra, han var andra handare i loppet men nu ser jag att han blivit favorit. Jag spikar ändå för jag tror att Erik leder detta hela vägen, han är snabb ut och kommer att hålla ut värsta motbudet 3 Västerboonthenews. Jag har inte jätte bra koll på den franska gästen 5 Tabriz Du Gite som kan få loppet om 1 Kash’s Cantab och 3 Västerboonthenews skulle köra mot varandra. Jag tror Erik löser detta, spik!

V4-4 (2140m auto)

I avslutningen får vi se ett väldigt öppet lärlingslopp, tipset går till 6 Mr Southwind som står på tur att vinna. Jag tror han flyger till ledningen och där blir han svår att slå, värsta motbudet enligt spelarna är 14 Scellino Luis men han har fått ett riktigt tråkigt utgångsläge. Måste ha rätt resa för att runda hela fältet. 10 Ryan Kronos var ute på V86 för tio dagar sedan men galopperade, det är en häst jag tror på och tycker han ska med tidigt. 12 Mad Neo är en häst jag sett i dem senaste loppen, han verkar ha gått framåt och ska också med tidigt här. Jag plockar med alla startande hästar och hoppas på skräll.

V4-förslag: 150 rader x 2 = 300kr

V4-1: 1,2 (10)

V4-2: 1,2,3,5,6 (9)

V4-3: 1 Kash’s Cantab (3)

V4-4: Alla (6)

Lycka till! /MLipovac