Grand Prix de Monaco mrgreenMr Green har kickat igång en tävling där man har chans att vinna en resa till Monaco för att få se det legendariska loppet Grand Prix de Monaco på plats. Det resepaket som tävlas ut gäller för två personer, så om du vinner kan du ta med dig en vän som resesällskap. Bor gör ni inte i Monaco utan i den närliggande staden Nice i Frankrike.

Såhär deltar du i tävlingen

  1. Gör en insättning på minst 500 kronor till Mr Green under perioden 31 mars – 4 april 2014.
  2. Skicka ett meddelande till tavling@mrgreen.com där du motiverar varför just du och din vän ska få åka till Monaco och uppleva detta slutsålda event. Ange även förnamn, efternamn och telefonnummer.

Vinnaren kommer att presenteras i Mr Greens blogg den 7 april.

Vinnaren ombeds att skicka in minst tre av sina favoritbilder från resan, som kan komma att användas i reklamsyfte av Mr Green.

Tävlingen är endast öppen för Mr Greens svenska medlemmar.

Resepaketet

Resepaketet gäller för två personer och inkluderar bland annat två biljetter till Grand Prix-finalen i Monaco den 25 maj 2014. Ni flyger till Nice den 24 maj och hemresan äger rum den 26 maj. De två nätterna tillbringas i twin room på Best Western New York i Nice.

Obs! Transfer mellan Nice och Monaco ingår inte i resepaketet. Det finns bra tågförbindelser. Reseförsäkring ingår inte heller.

Grand Prix de Monaco

Grand Prix de Monaco är ett stort Formel 1-lopp som hålls i Monaco varje år. Premiären ägde rum redan år 1929 och Grand Prix de Monaco är sedan länge ansett som ett av de allra viktigaste och mest prestigefyllda billoppen i världen. Grand Prix de Monaco skapades av den rike cigarettfabrikören Antony Noghès och Automobile Clube de Monaco, med stöd av Prince Louis II. Första loppet hade 16 deltagare och vanns av William Grover-Williams som körde en Bugatti.

Grand Prix de Monaco hålls inte på någon speciell bilbana, utan på gatorna i Monte Carlo och La Condamine. Höjdskillnaderna mellan olika delar av staden är stora, och förarna måste kunna hantera både skarpa kurvor, smala gator och en tunnel. Jämfört med många andra billopp är därför genomsnittshastigheten låg i Grand Prix de Monaco, men trots detta har många allvarliga krascher ägt rum under årens lopp. Till exempel har två bilar kört ned i hamnen.

Under helgen då Grand Prix de Manaco hålls brukar tillfälliga åskådarläktare byggas upp kring banan, varav de flesta placeras i hamnområdet. Åskådare brukar också samlas på balkongerna i de hus och hotell som ligger längs de gator som bilarna passerar.