IFK Göteborg

Det är ett IFK Göteborg som återvänt till ”brottarfotbollen” och gnugg i takt med att det spelskickligare spelarmaterialet lämnat för nya hamnar.

Ett svårslaget Sundsvall

GIF Sundsvall har börjat prioritera defensiven i och med att gamle backen Joel Cedergren har tagit över rodret. Man har inte släppt in mål på fyra matcher. Att spela 0-0 mot AIK, Peking och J-Södra får man ändå säga är imponerande. Sen att det inte har varit bländande fotboll kan man inte sticka under stol med. Men poängen hämtas och man ligger för närvarande på en tiondeplats med 11 poäng. Nu ställs man mot IFK Göteborg som är på en tolfteplats med 10 poäng.

Nu senast lyckades Giffarna till och med vinna en match med 2-0, och det var en riktig sexpoängsmatch mot bottenkonkurrenten Örebro. Lägg då till att Sundsvall har haft otroliga skadebekymmer och har saknat upp emot en halv startelva emellanåt. Att då lyckas plocka poäng och få ett avstånd till andra bottengäng är bra jobbat sett till en redan tunn trupp.

Blåvitt i blåsväder

Blåvitt mår inte jättebra, varken på kansliet eller på planen. Det stormar i föreningen och spelet är inte bländande. Mot Djurgården senast så gjorde de visserligen en helt okej match sett till Djurgårdens form och momentum och IFK utmanade verkligen om poängen på Tele2. Som jag ser det så är Blåvitt bäst mot lag som vill föra matcher och ha ett kreativt spel. Det vill inte Giffarna nödvändigtvis, speciellt inte mot storlag som Göteborg.

Speltips

De senaste fem matcherna som Blåvitt åkt till Sundsvall har det slutat i tre vinster och två kryss. Nu har vi ett Blåvitt som är sämre än på länge och ett Giffarna som prioriterar defensiven kanske mer än någonsin. Min gissning är att det blir en gnuggig och antagligen rätt tråkig match. Giffarna vill hålla boll och nollan. Kryss och/eller Underspel känns givet sett till form och vilka lag som drabbar samman.

På Unibet finns underspelet (Under 2.5 mål )till 1.75. Krysset ligger på fina 3.55.

Spela på Allsvenskan hos Unibet

Unibet