Den brittiska antikvaristen Natalie Galustian säljer nu ut sin exklusiva boksamling ”All in”, som räknas som en av Storbritanniens allra finaste samlingar av pokerlitteratur.

Samlingen spänner över två sekler och innehåller bland annat flera böcker från 1800-talets andra hälft, såsom ”The Complete Poker Player” av John Blackbridge och ”Rule for Playing Poker” av General Robert Cummings Schencks, två volymer som båda utkom år 1880. Många av böckerna är svåråtkomliga förstahandsutgåvor av böcker som idag räknas som klassiker inom pokervärlden.

Den som vill se samlingen har nu chansen eftersom den visas i Galustians butik i London fram till slutet av juli. Du hittar butiken på adress 22 Cecil Court, St Martin’s Lane and Charing Cross Road. För den som inte kan ta sig till London finns en katalog att ladda ned på adress http://www.nataliegalustian.com/All_In.pdf. I den kan man läsa mer om böcker såsom den berömda ”The Education of a Poker Player” av Herbert Yardley från 1957 och ”The Odds Against Me” av John Scarne från 1966.

”Samlingen följer utvecklingen av spelet genom 1800-talet och 1900-talet, och visar hur rikedomen av, kvalitén på och den akademiska tonen i pokerns skrifter bevisar att det är ett skicklighetsspel, inte ett turspel,” förklarar Galustian. ”För mig validerar samlingen det som professionella pokerspelare arbetar med. Jag skulle vilja att pokerspelare blev mer intresserade av historien bakom deras spel, och övertyga dem om det förträffliga i att samla de böcker som verkade för att forma de moderna pokerspelen.”