Asian Hcp UnibetUnibet har de senaste veckorna lagt till en större mängd asiatiska handikapp-spel för fotbollsmatcherna i de större ligorna och cuperna. Det är en satsning som är i sin linda, men tanken är att Unibet ska bli nummer ett på Asian handicap bland nordiska spelbolag. Förutom för fotboll kommer Unibet också inom kort att lansera handikappspel för ishockey (bland annat SHL och NHL).

100 kr riskfritt på Asian handicap

För att rikta uppmärksamhet mot satsningen på Asian handicap har Unibet kickat igång en kampanj genom vilken alla spelare kan ta del av ett riskfritt spel på upp till 100 kr. Kampanjen pågår fram till den 13 mars.

Det första du ska göra är att anmäla dig på kampanjsidan. Sedan gäller det att placera ett spel på Asian handicap på minst 100 kr. Om du förlorar ditt spel får du 100 kr tillbaka i form av en bonus (3x omsättningskrav på odds).

Det finns inga knepigheter att hålla reda på. Notera bara att du endast kan spela på Asian handicap för matchspel. Du kan alltså inte spela på exempelvis över/under (Asian lines). Det går utmärkt att spela kombispel, men då måste alla oddsval på kupongen vara i form av Asian handicap.

Så här fungerar Asian handicap

Med Asian handicap anger oddssättaren ett handikapp för det lag som anses vara favorit medan det lag som på pappret är svagare i stället får en fördel. På så sätt jämnas styrkeförhållandena teoretiskt ut och oddsen för respektive utfall närmar sig varandra. Samtidigt faller ett eventuellt oavgjort resultat bort från ekvationen.

Ett exempel från verkliga världen:
Schalke 04 – Real Madrid i Champions League den 17 februari.

Oddsen pre-match är 7.50 på Schalke och 1.42 på Real Madrid. Real Madrid har alltså en klar favoritstämpel. För att jämna ut styrkeförhållandena i teorin ger vi Schalke 1.5 plusmål och då blir oddsen i stället 1.70 på Schalke och 2.16 på Real Madrid. För att ett spel på Real Madrid ska sitta måste Real vinna med två mål eller mer. Vid alla andra matchresultat går spelet förlorat.