Vi har en intressant helg framför oss där speltipsen kommer dyka upp under kvällen och morgondagen. Men innan det en tillbakablick på hur det har gått.

Fem spel från min sidan under veckan som har passerat. Här följer en sammanfattning:

21/1 Southampton – Everton (Everton över 1,5 mål 1,90) (förlust)

Ett skakat Southampton, i den första matchen efter managern Nigel Adkins avsked, gjorde tvärtemot det jag trodde. Man visade på bra moral och öppnade starkt där man borde ha haft med sig en ledning in till halvtidsvilan. Framtills dess var Everton riktigt, riktigt uddlöst. Man höjde sig minst ett snäpp i den andra halvan där man vara nära att bryta dödläget ett par gånger, men i överlag var spelet i sig aldrig nära. Det fanns sedan siffror på att bortalaget aldrig hade haft en så pass låg procent på passningssäkerheten som i den här matchen, om man jämför med övriga under den nuvarande säsongen.

22/1 Aston Villa – Bradford (Christian Benteke, målskytt 1,75) (vinst)

Brukar hålla mig under medelinsatsen när det kommer till den här spelvarianten, speciellt om det inte ger mer än 2 ggr, men jag gjorde ett undantag den här gången då oddset var starkt i jämförelse med lagets favoritskap. Trodde visserligen att laget skulle kunna stå för en bra insats, och personligen så trodde jag att de skulle stå för tre mål framåt, men fanns inget större värde i att ge dem det. Däremot så gjorde den stora poängspelaren (Benteke) det han skulle när han tryckte in en boll redan efter 21 minuters spel.

22/1 Falun – Jönköping (Falun över 7,5 mål 1,85) (vinst)

Falun följde upp sina 13 mål (borta mot Caperiotäby) med att göra ytterligare 11 mål (11-3) på bottenlaget Jönköping. Enligt uppgifter var hemmalaget riktigt skarpt framåt och man kunde till och med trycka in en och annan boll till. De 8 målen gjordes strax innan den andra perioden hann blåsas av och sidospelsdubbeln gick också vägen. Ska bli intressant att se vad dalmasarna kan hitta på den här helgen.

23/1 Swansea – Chelsea (Swansea +1 asian handicap 1,675) (vinst)

Swansea följde upp Bradfords enorma bedrift och gör nu League Two-laget sällskap i finalen, även om det här knappast var en lika stor skräll. ”Svanarna” lyckades hålla nollan intakt under 180 minuters spel, det om något däremot var kanske lite förvånande, men återigen var de regerande CL-mästarna relativt svaga när man verkligen behövde jaga ett resultat. Hemmalaget spelade något mer defensivt i returen än vad jag hade förväntat mig, men man klarade det galant. När Eden Hazard i bortalaget sedan lyckades med bedriften att bli utvisad efter att ha pucklat på en bollkalle så skulle vi iallafall inte kunna gå back (insatsen tillbaka vid uddamålsförlust).

24/1 Mullsjö – Helsingborg (Helsingborg under 6,5 mål 2,20) (förlust)

Lysande spel på förhand. Ett bra exempel på att de bästa spelen inte sitter alla gånger, då det här kan vara ett av de bättre (över)oddsen jag har grävt fram under min tid hos Spelaspel. Mullsjö lyckades hålla nollan under den första perioden men prestationen därefter ska ha varit väldigt svag där bortalaget tryckte in 6 bollar under en 25 minuters period. Det 7:e målet, som förstörde det här spelet, gjordes i tom bur med endast 10 sekunder kvar av matchen. Oturen grinade oss i ansiktet, och det rejält, med andra ord. Detta var Helsingborgs andra (på 9 försök) bortaseger för säsongen efter att ha snittat 3,5 mål/bortamatch inför.


Med undantag för måndagens Premier League-match så måste jag vara nöjd, där känslan hade varit än mer positiv om bortalaget i den sistnämnda matchen kunde låta bli att göra det där sista målet. Hoppas på bra resultat den här helgen där vi har en ny UFC-gala samt en del innebandy framför oss. Återkommer även med ett hörnspel från Madrid.

Nu drar dagens Bundesliga-matcher igång, för egen del med en insats i mötet Frankfurt-Hoffenheim. Håll utkik i speltips-menyn under kvällen.

/Puyol