Till hösten blir UEFA Europa League det nya namnet på det som idag heter UEFA-cupen, vilket även innebär att turneringen genomgår vissa förändringar för att bättre kunna konkurrera med t ex Champions League. Gruppspelet för säsongen 2009/2010 startar den 17:e september 2009 och avslutas i Hamburg med finalmatch den 12:e maj 2010.

TV4 Sport har för Sverige köpt de exklusiva rättigheterna till turneringen för de kommande 3 åren (2009 – 2012).

-”UEFA Europa League är de svenska lagens stora möjlighet att nå hela vägen ut i Europa. Köpet av turneringen innebär att vi fortsätter vår satsning på att erbjuda internationell toppfotboll för en bred publik, säger Hans Pekkari”, sportchef TV4-Gruppen och vd TV4 Sport.

Helsingborg, Elfsborg och IFK Göteborg är de svenska lag som kommer att spela kvalspel i hopp om att nå gruppspelet. Kalmar kan komma att spela UEFA Europa League, men det beror på hur det går i Champions League-kvalet.

TV4 Sport sitter nu på två tunga sändningsrättigheter – förutom UEFA Europa League även spanska La Liga. De äger också ensamrätten att sända damallsvenskan och superettan de kommande två åren, plus ett stort antal matcher från kommande sommarens U21-EM och dam-EM.