I tisdags informerade Absolute Poker i ett pressmeddelande att de, tillsammans med systesajten UB.com som även den ägs av Blanca Gaming, har nått fram till en överenskommelse med United States Attorney’s Office for the Southern District of New York.


Överenskommelsen är första steget mot att börja betala tillbaka pengar till pokerspelare i USA.

”Absolute Poker har nått en överenskommelse med United States Attorney’s Office for the Southern District of New York (”SDNY”). I enlighet med avtalet har US Attorney’s Office gått med på att erbjuda all nödvändig försäkran om att tredje man får samarbeta med Absolute Poker för att möjliggöra återbetalning av pengar till spelare i USA, pengar som för närvarande hålls av utomstående transaktionsföretag. Denna garanti är ett viktigt steg för att kunna återbetala pengar till spelare i USA,” skrev man i pressmeddelandet.

Detta är alltså bara första steget och ingen vet exakt när spelare i USA kan förvänta sig att börja få tillbaka sina pengar. Enligt pressmeddelandet finns det fortfarande flera legala frågor att bena ut innan några pengar kan betalas tillbaka.
Till skillnad från de avtal som PokerStars och Full Tilt Poker slöt amerikanska myndigheter innehåller avtalen mellan United States Attorney’s Office SDNY och Absolute Poker och UB.com inte någon klausul om att återlämna beslagtagna domännamn.

Efter händelserna den 15 april blockerade PokerStars och Full Tilt Poker omedelbart alla spelare från USA, både nya och de som redan hade konton. Absolute Poker och UB.com valde istället att enbart blockera nya spelare – de spelare i USA som redan hade konton kunde fortsätta spela. PokerStars var också snabba med att nå ett avtal med amerikanska myndigheter och började betala tillbaka pengar till spelare i USA redan under sista veckan av april. Spelare i USA med konton hos Full Tilt Poker, Absolute Poker och UB.com väntar däremot fortfarande på att få tillbaka sina pengar.