I onsdags började rykten cirkulera om att Blanca Games, det bolag som äger både UB.com och Absolute Poker, hade helt slut på pengar och tänkte försätta båda pokersajterna i konkurs, något som högst troligen skulle innebära att spelare med innestående medel kunde vinka sina pengar adjö.


Under torsdagen släppte dock Blanca Games ett pressmeddelande där de med emfas tillbakavisade ryktena om konkurs och förklarade att det istället handlade om att de ställt in betalningarna till ett norskt bolag, samtidigt som de avskedat personal i Costa Rica för att kunna genomföra en omstrukturering.

Upprinnelserna till onsdagens oro var en artikel i MSNBC där det rapporterades att Madeira Fjord, den norska investeringsgrupp som representerar majoriteten av Blanca Games aktieägare, hade skickat ut ett e-postmeddelande till sina aktieägare och förklarat att en konkursansökan var på väg att lämnas in till norska myndigheter. Av meddelandet från Madeira Fjord framgick att Blanca Games förklarat för dem att Blanca Games var helt utan pengar och inte heller räknade med att nya skulle flyta in inom någon överskådlig framtid. Blanca Games ska enligt utsago ha ställt in alla sin betalningar på grund av kontantbrist, och situationen förväntades inte bli kortvarig.

I det pressmeddelande som Blanca Games skickade ut dagen efter artikeln i MSNBC förklaras situationen istället med följande ord.

”Blanca informerade nyligen en borgenär, Madeira Fjord, att företaget upphör med sina skuldbetalningar till dem, och också avslutar sitt förhållande med dem. Som resultat lämnade Madeira Fjord tydligen in en konkursansökan i Norge. Denna ansökan har inte några negativa effekter på Blanca, det operativa bolaget, eller dess varumärken. Som tidigare bekräftats kommer Absolute Poker och UB att runt om i världen fortsätta driva de verksamheter som inte vänder sig till USA.”
Blanca Games förklarade också att de omfattande uppsägningarna i Costa Rica, där Blanca Games bland annat har sin supportverksamhet, inte berodde på att någon konkursansökan lämnats in för UB.com eller Absolute Poker, utan på att man behövde omstrukturera för att skifta affärsfokus från USA.

”Arbetsstyrkan har sagts upp, och arbetet med att återanställa cirka 20% av personalen i nyckelpositioner har påbörjats. Alla anställda som påverkas har informerats om denna nödvändiga omstrukturering,” står det att läsa i pressmeddelandet.

Spelare i USA kan fortfarande inte ta ut några pengar från sina konton hos UB.com och Absolute Poker, och Blanca Games upprepade i sitt pressmeddelande bara tidigare information om hur man samarbetar med justitiedepartementet för att försöka hitta en lösning.

För spelare utan för USA går det däremot bra att ta ut $500 per vecka från UB.com och Absolute Poker, och Blanca Games har dessutom höjt gränsen till $1 000 per vecka för den som gör sina uttag via VISA-kort.