Efter många månaders väntan står det klart vem av de nio finalisterna som har tagit hem segern i årets World Series of Poker (WSOP) Main Event och det är Pius Heinz från Tyskland.

Heinz har nu fått ta emot titel, armband och $8 715 638 i prispengar. Detta är första gången en spelare från Tyskland segrar i Main Event.
”Jag är definitivt stolt över att vara den förste tysk som vinner, det är en härlig känsla och stödet hemifrån har varit superbt. Det kändes overkligt att ha så många vänner och släktingar som följer dig och hejar på dig, det helt enkelt en härlig känsla,” sa en glad Heinz efter segern.
Under helgen spelade man ned finalbordet till tre spelare, och dessa återvände idag tisdag för att göra upp om förstaplatsen. Ben Lamb åkte dock från bordet redan efter fyra händer, vilket innebar att heads-up mellan Heinz och Martin Staszko kom igång mer eller mindre omgående. Detta innebar dock inte att det blev ett snabbt finalbord – heads-up tog över fem timmar.

När heads-up inleddes satt Staszko med 117 300 000 mot Heinzs 88 600 000, men under de dryga fem timmarnas spel skiftade vem som hade ledningen fram och tillbaka. Den avgörande handen kom när Staszko haltade in i potten med klöver dam och klöver nio på hand. Heinz, som satt med hjärter ess och hjärter dam, valde att höja. Floppen visade sig bestå av klöver tio – klöver sju – spader kung vilket fick Heinz att betta och Staszko att höja. Då gick Heinz all-in och Staszko synade. Staszko fick ingen hjälp av vare sig turn eller river, och lämnades därmed med under 40 miljoner i stacken medan Heinzs stack svällde upp till över 160 miljoner.

Det var tydligt att Staszko behövde dubbla upp och efter bara några få händer gick han all-in med 10-7 av samma kortfärg. Heinz, som hade fått ess – kung på given, synade. Ingen av spelarna fick någon hjälp av bordet, och därmed var World Series of Poker Main Event 2011 över och Heinz kunde utropas till segrare.

”Större delen av heads-up gick inte min väg för jag fick helt enkelt inga bra händer och Martin spelade mycket bra. Men jag tänkte, du vet, jag ska bara spela mitt spel och hoppas på att korten faller bra för mig till slut,” förklarade Heinz efter finalen. ”Han vet att den största biten av mitt spel är aggression innan floppen och genom att halta mycket tog han bort mycket av det från mig. Jag kunde inte straffa hans haltande mycket för när han haltar din stora mörk och du har 5 3 av olika färg varje gång finns det inte mycket du kan göra mot det. Så jag tvingades försöka vinna över honom efter floppen men han spelade mycket bra efter floppen också.

Resultatet från finalen av WSOP Main Event 2011
1 – Pius Heinz – $8 715 638
2 – Martin Staszko – $5 433 086
3 – Ben Lamb – $4 021 138
4 – Matt Giannetti – $3 012 700
5 – Phil Collins – $2 269 599
6 – Eoghan O’Dea – $1 720 831
7 – Badih Bounahra – $1 314 097
8 – Anton Makiievskyi – $1 010 015
9 – Sam Holden – $782 115