Robin KazemiehDet blev tyske Robin Kazemieh som gick segrande ur årets Player’s Poker Championship (PPC) Aruba $2 500 Main Event på Radisson Resort, efter heads-up mot Joe Ebanks från USA.

Det blev ett tufft finalbord i årets PPC Aruba Main Event, och på plats fanns bland annat Joe Serok som vann Main Event förra året och hade siktet inställt på två segrar i rad. Serok gick djupt även i år, men åkte ut till en tredjeplats med dam – tio på hand mot Joe Ebanks pockettreor.

Heads-up mellan Kazemieh och Ebanks

Kazemieh ledde när heads-up satte igång, och ökade sedan på sitt övertag ytterligare. Efter att ha förlorat fler stora potter var Ebanks nere på under 400 000 och kände sig nödgad att göra en stor satsning med pockettvåor. Kazemieh synade med pockettior, och bordet var inte till någon nytta för Ebanks som hamnade ur askan i elden.

En stund senare fick dock Ebanks tvåor på hand ännu en gång, och den här gången gick han all-in. Även denna gång hade Kazemieh fått tior på hand, och även denna gång synade han sin motståndare. Länge såg det ut att bli en upprepning av förra handen med tvåor mot tior, men så dök ytterligare en tvåa upp på rivern och Ebanks fick se sin stack dubblas.

Kazamieh var fortfarande i ledningen, men hans övertag var inte längre lika markant. Han hade cirka 1,4 miljoner i stacken samtidigt som Ebanks låg en bit över 750 000. De båda spelarna bad tävlingsledningen att stoppa turneringsklockan och började diskutera ett avtal. En kort stund senare skakade de hand och meddelade att en överenskommelse hade ingåtts.

Avtalet innebar att Kazamieh fick titeln, trofén och $59 139 medan Ebanks fick $50 861 i prispengar.

Resultat från finalen av PPC Aruba Main Event 2013

1*Robin Kazemieh$59 139*
2*Joe Ebanks$50 861*
3Joe Serock$26 000
4RJ Sullivan$18 000
5David Tuthill$14 000
6Andy Seth$11 000
7Sterling Savill$9 000
8Ryan Franklin$7 000
9Stephen Sindler$5 000

*Enligt avtal

Vinn resepaket till Karibien

Visst låter det lockande att fara iväg till varma Karibien för att njuta av sol, bad och poker? Nu dröjer det ett tag innan det blir dags för nästa stora turnering på Aruba, men om du kan tänka dig ett besök på Bahamas så har PokerStars satelliter tillgängliga online där du kan vinna resepaket.

PokerStars Caribbean Adventure (PCA) spelas på Bahamas i början av januari 2014 och PokerStars har resepaket att dela ut som innehåller resa, boende, inköp till PCA Main Event, med mera. För att se schemat för satelliterna och bestämma dig för vilken nivå du vill köpa in dig på, gör ett besök hos PokerStars.