Lördag och vi bjuds på en färsk omgång av Championship, veckans TV-match visas på TV10 samt Viaplay med start 16:00. Sett till hur lagen spelat i inledningen på denna säsong är inte val av spel särskilt svårt i denna match och ett högt odds bjuds vi också på.

  • Match: Watford – Brighton
  • Liga: Championship
  • Spelrekommendation: Watford (liten insats)
  • Spelstopp: 4/10 16:00
  • Sänds på: TV10, Viaplay

Watford såg till att man är fortsatt obesegrade hemma denna säsong i och med vinsten i senaste matchen hemma mot Brentford, siffrorna skrevs till 2-1 där Watford avgjorde det hela mot slutet. Fjärde segern hemma denna säsong och man har nu totalt 4-1-0 hemma med 14/5 i mål. Laget ligger på en 3:e plats i tabellen inför denna omgång. Man har några spelare skadade och i denna match saknas, Troy Deeney, Keith Andrews, Gabriele Angella, Uche Ikpeazu, Gabriel Tamas och Daniel Pudil.

Brighton fortsätter att gå trögt och även om man lyckades göra mål i senaste matchen så blev det delad pott 1-1 hemma mot Cardiff. Laget har haft en tuff period bakom sig och man har inte vunnit sedan i augusti vilket är oroande då moralen sjunkit i laget. Man har också haft det svårt på resande fot och har så här långt av säsongen fått ihop 1-1-3 på bortaplan. I tabellen återfinns man på en 19:e plats. Saknas i denna match gör Dale Stephens, Solly March, Kemy Agustien och Sam Baldock. Inigo Calderon har en match kvar på sin avstängning, Jake Caskey är också avstängd.

Även om inte Watford direkt har imponerat har man ändå lyckats göra det som krävs för att vinna sina matcher och ta dom poäng man ska ta. Det kan man inte säga om Brighton som verkligen inte lyckats få igång spelet. Sett till bortaspelet denna säsong tror jag inte att Brighton kommer att ha särskilt mycket att säga till om i denna match och hemma är inte Watford lätta att plocka ner vilket gör att ettan spelas med liten insats och blir således veckans TV-match. Lycka till.

Både Bet365 samt Pinnacle ligger högt i odds, över 2.60 på seger för Watford.