Bloggen har vilat och haft ett uppehåll på drygt 2,5 veckor, så jag kände jag att det var läge att damma av några rader på nytt nu när den här helgen närmar sig med stormsteg, så även ett högintressant UFC 160 där ett returmöte står i centrum. Mina funderingar kring kalaset följer här.

Den kommande UFC-galan, som går av stapeln på MGM Grand i Vegas natten mot söndag, är sådär lagom maxad att jag nästan glömde bort att det även ska spelas en viss Champions League-final under lördagkvällen. Nog för att Barcelona inte lyckades ta sig dit, men ett genuint och stort fotbollsintresse borde ha varit skäl nog. På tal om finalen, om ni skulle vara sugna på en snygg hoodie från Craft – pricka in resultatet här.

En titelmatch i tungviktsklassen står på spel där Cain Velasquez får en ny chans att försvara sitt bälte, vilket han misslyckades med senaste gången han hade den runt sin midja, mot Antonio ”Big Foot” Silva. Dessa herrar möttes för nästan exakt ett år sedan, och den gången dröjde det inte mer än 216 sekunder innan den nuvarande mästaren lyckades vinna efter en blodig och ensidig uppgörelse. Tror inte att det kommer gå lika fort den här gången, vilket ni kommer kunna ta del om under morgondagen.

ufc-160-1

Som om det inte vore nog, så har vi ytterligare två rejäla tungviktare på kortet, närmare bestämt två fd mästare i Junior Dos Santos och Mark Hunt. Ett hyfsat möte även det mellan två grabbar som slår relativt hårt. Även Glover Teixeira, Donald Cerrone och en title eliminator i lättsviktsklassen syns till på underkortet. Veteranen Mike Pyle, löftet Max Holloway och en comebackande Brian Bowles syns till på underkortet, vilket säger en del om att det här är ett påkostat matchkort och evenemang. Det här vill man inte sova på, med andra ord. Ur spelsynvinkel hittar vi en hel del av intresse, håll utkik i menyn för speltips.

När vi ändå är inne på samma spår – Jon Jones vs Alexander Gustafsson ser ut att kunna bekräftas snart, annars har vi blivit något lurade av diverse skriverier från huvudaktörerna själva. Isåfall, en ruskigt stor dag för svensk kampsport och svensk idrott överhuvudtaget.


Lite kort, stora spelare på planen men även stora personer utanför planen bör hyllas, och Henok Goitom är en sådan. Stort engagemang i Stockholms förorter och en fantastisk förebild är vad som behövs just nu, bl.a., utan att behöva utveckla det alltför mycket i det här forumet.

Avslutningsvis hoppas jag att sidans nya, något fräscha utseende har uppskattats. Tack för visat intresse.

Twitter: @spelaspelse & @Puyol_SpelaSpel

/Puyol