Folkeautomaten

Tre dagar kvar innan Sverige beger sig till Frankrike för match på Stade de France emot Les Bleus. Det är något överraskande Sverige som leder VM-kvalgruppen just före fransmännen och fredagens möte kommer att bli något alldeles extra. Hemmalaget är såklart storfavoriter till vinsten och Janne Andersson kommer behöva plocka fram varenda knep han kan för att få med sig poäng ifrån matchen!

 

Tung skadelista hos Sverige

Uppladdningen kunde ha varit bättre för det svenska landslaget som den senaste veckan fått ta emot återbud ifrån Marcus Berg, Mikael Lustig och nu senaste Martin Olsson. Alla tre hålls tillbaka från spel på grund utav skador, upp till bevis för ersättarna att visa vad de går för.

I övrigt är det ett rekordungt och oerfaret svenskt landslag som kommer till spel på fredag. Sedan EM-slutspelet i somras så har man tappat totalt 400 landskamper i ren erfarenhet, något som kan komma att bli tydligt när man ställs emot ett klart mer rutinerat Frankrike.

I det franska lägret ser det något bättre ut där man har en bredd på truppen som få andra landslag kan mäta sig med. Som exempel så åkte vänsterbacken Layvin Kurzawa på en skada under helgen och in som ersättare kom ingen mindre än Patrice Evra, bra alternativ med andra ord.

Det är inget snack om att Frankrike är stora favoriter till att vinna matchen mot Sverige. Allt annat än 3 poäng för hemmalaget måste ses som en stor skräll och vi kommer med största sannolikhet få se en ny gruppetta i VM-kvalgruppen efter kvällens möte. Vi ska dock aldrig ge upp innan matchen är spelad, var med och stötta vårat svenska landslag till en ny bragd klockan 20.45 på fredag!