Folkeautomaten

För första gången i klubbens historia så tog RB Leipzig hand om förstaplatsen i tyska Bundesliga förra helgen. Som nykomling har laget nu gått elva matcher utan att förlora, detta efter att ha mött lag som Borussia Dortmund och Bayern München. Emil Forsberg och RB Leipzig jagar under kvällen sin sjunde raka ligaseger och frågan är om Freiburg har något att sätta emot Tysklands just nu hetaste fotbollslag.

 

Freiburg – RB Leipzig | Avspark 20.30

När Freiburg förlorade med 3–0 mot Wolfsburg för två omgångar sedan så var det också lagets första förlust på hemmaplan, dessförinnan hade man fyra raka segrar. Bakslaget mot Wolfsburg följdes upp utav ännu en förlust när man gästade Mainz för en knapp vecka sedan, 4–2 slutade matchen.

RB Leipzig går in som favoriter till kvällens match och konstigt vore väl annat när man såhär långt spelat 11 matcher som nykomling utan att förlorat en enda match. I förra omgången stod man för en mycket imponerande insats när man vände ett 2–1 underläge borta mot Bayer Leverkusen till vinst med 3–2. Emil Forsberg blev stor matchhjälte för sitt RB Leipzig när han stod för både ett mål och en assist. Nu väntar en ny bortamatch för ligaledarna mot hemmastarka Freiburg, en drabbning som kan bli mycket sevärd.

Just nu erbjuder Folkeautomaten knappa två gånger pengarna på RB Leipzig och med tanke på vilken form man är i för tillfället så känns det fel att inte testa med en slant.

 

Kvällen spel: RB Leipzig @Folkeautomaten