commandercrowePå söndagseftermiddagen den 14 september är det dags för final i Trotting Masters och skådeplatsen är Charlottenlund i Köpenhamn. Trotting Masters markerar slutpunkten för den serie av storlopp som går av stapeln runt om i Europa varje säsong och just den här gången är startfältet mer toppat än någonsin. Alla hästar i finalfältet har nämligen tagit hem minst ett storlopp under säsongen.

Timoko var favorit att ta hem finalen tills dess att han förlorade lottningen och att köra från spår tolv bakom bilen är givetvis en stor nackdel för den franska hästen. Favoritskapet ligger nu i stället på Commander Crowe. Övriga ekipage har betydligt högre odds, men det är klokt att utfärda en varning för Quid Pro Quo som bland annat tog andraplatsen i Åbys Stora Pris i början av augusti och sedan också travade hem Sundsvall Open Trot för ett par veckor sedan. Svante Båth, som tränar Quid Pro Quo, och kusken Erik Adielsson har verkligen haft en fantastisk sensommar. Kan man kröna storloppssäsongen med ytterligare en viktoria?

Startlistan för finalen i Trotting Masters

1. Canaka B.F. – Ulf Ohlsson (Reijo Liljendahl)
2. Commander Crowe – Örjan Kihlström (Fabrice Souloy)
3. Oasis Bi – Claes Svensson (Stefan P Pettersson)
4. Mosaique Face – Lutfi Kolgjini
5. Ed You – Torbjörn Jansson (Robert Bergh)
6. Prussia – Pietro Gubellini
7. Solvato – Veijo Heiskanen
8. Owen C.R. – Jorma Kontio (Pietro Gubellini)
9. Orali – Jeppe Juel
10. Quid Pro Quo – Erik Adielsson (Svante Båth)
11. Pascia´ Lest – Roberto Andreghetti (Thierry Duvaldestin)
12. Timoko – Björn Goop (Richard Westerink)

Loppet körs över 2500 meter med autostart. Starten går kl. 16:10.

Spela på Trotting Masters

ATG erbjuder spel på Trotting Masters inom ramen för söndagens V65-omgång. Givetvis går det att spela både Vinnare och Plats, Tvilling och Trio på loppet (loppet är nummer 10 på schemat). Racebets erbjuder vinnarspel och platsspel på loppet.