Sverige U21

Efter att ha varit ”nära” två trepoängare i båda matcherna sitter vi nu i en knivig sits.

 

Sex poäng blev två

Vi borde fått med oss en vinst från premiärmatchen med England men en tafflig och nonchalant straff från Wahlquist gjorde att vi fick ta med oss krysset från en match där vi var dominanta.
I matchen mot Polen var vi även här det bättre laget, bortsett från de första 10 minuterna där Polen såg riktigt farliga ut och även tog ledningen. Vi kunde vända på steken och Sverige gick till halvtidsvila med en 1-2-ledning.
Det kändes rätt stabilt fram till sista 10 där Polen gjorde anstormning efter anstormning. Brytpunkten kom när Dagerstål brottade ner en polsk anfallare i straffområdet. Det var inte så mycket snack utan det var straff för Polen i den 90:e minuten. Tyvärr ingen straffmiss här utan polackerna gjorde 2-2 på tilläggstid och ännu en trepoängare gled oss ur händerna.

 

Jobbig sits inför kvällens match

Så nu står vi här, med vad som kunde ha varit 6 poäng, som förvandlats till ynka 2. Vi ligger på en tredjeplats i gruppen och vi behöver en vinst ikväll mot Slovakien. Ett Slovakien som har överraskat och ställt till det lite i gruppen för oss då de tog en trepoäangare i inledningen mot Polen och var nära poäng mot England efter att de tagit ledningen i den matchen.
Nu behöver Sverige en vinst ikväll, medan England behöver tappa poäng. Läget är inte helt omöjligt, men det är en de som ska klaffa för att vi ska ta oss ur den här sitsen som vi har satt oss i.

Det verkar bli en del förändringar i startelvan. Tibbling gick ut skadad sist och det är klart att han inte kommer spela ikväll. Ersätter gör Kerim Mrabti.

Dagerstål som någonstans var ansvarig för att vi tappade poäng i slutminuterna mot Polen är petad till förmån för Franz Brorsson.
Även Adam Lundqvist ser ut att petas och istället verkar det som att Binaku tar över på ytterbacken.

 

Det kan bli en mycket tuff match här och Slovakien har visat sig vara mycket bättre än vi trodde. Krysset ger 3.40 på Expekt.

 

Expekt