Om några dagar, närmare bestämt den 23:e mars, inleds uttagningen och sammansvetsningen av vårt svenska hockyhopp Tre Kronor inför ishockey-vm 2009.

–”Det här är ett viktigt läger för oss, det gäller att skapa en stämning bland grabbarna att det är Tre kronor som gäller nu”, säger förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson

Landets största målvaktstalang Jacob Markström, Brynäs och Timrås Magnus Svensson Pääjärvi, var båda tongivande i det svenska silverlaget i J-VM.

Markström valdes in i all-star-laget som turneringens bäste målvakt och Svensson Pääjärvi har hyllats för sitt spel i Timrå i vinter. Nu kommer de till Visby för att kämpa om en plats i Tre Kronors VM-trupp.

För förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson är Visby ett första avstamp mot VM-formen.
–”Veckan i Visby är till för att bygga ihop laget. Det kommer att bli ganska hård träning för att se hur de reagerar”, säger Gustafsson.

Det kommer under veckan att erbjudas möjligheter för ishockeyälskarna på Gotland att kika närmare på laget, där bland andra Luleås succéspelare Linus Omark finns med: Kolla här:

Samtliga sju träningspass i Visby ishall är öppna för allmänheten. Tillfälle till autografskrivning finns.

Tisdagen den 24 mars pratar Bengt-Åke Gustafsson om ”Vägen till VM” för Visby Romas sponsorer, inbjudna från Sudret och Graip

Onsdagen den 25 mars kommer Svenska Ishockeyförbundets hockeykonsulent Anders Ottosson att träffa delar av hockeygotland för att medverka under en utbildning.

Torsdagen den 26 mars kommer särskilt inbjudna erbjudas en föreläsning i ämnet ”Ledarskap” med Bengt-Åke Gustafsson i Visby ishall.

Bengt-Åke Gustafsson beskriver veckan i Visby som ett ”bygga-ihop-laget”-läger där spelarna testas fysiskt och mentalt. Gustafsson har genom åren visat att han är en mästare på lagbygge.
–”Det finns inget enkelt tips, jag har plockat med killar jag vet har drivet och intresset och är positivt inställda till att spela för Tre Kronor. Det är ett pussel att hitta rätt kombinationer när laget sätts ihop.”

Svenska Spel, med huvudkontor i Visby, är huvudsponsor för svensk ishockey via ett omfattande avtal som innefattar samarbete med landslagen, elitserieklubbarna och lagen i allsvenskan.

Håkan Andersson, ansvarig för ishockeyn på sponsringsavdelningen säger:
–”Det känns otroligt bra att kunna ta ännu ett av våra folkkära landslag till Gotland. Jag är övertygad om att de kommer att trivas här, och jag hoppas den gotländska hockeypubliken tar tillfället att studera de här stjärnorna lite närmare.”