Traditionsenligt står Kalmartravet som värd för V75 under midsommarhelgen där omgången går under söndagen. Loppen håller hög klass och jag har siktat in mig på en dubbel i två av loppen, häng på!

Kalmartravet
Spel: Dubbel (platsspel) 
Lopp 6 – Häst nr 1 Harpos Rockybalboa
Lopp 11 – Häst nr 6 Quirire
Odds: 2.50 @ Unibet
Insats: 5/10
Spelstopp: 14.50

Lopp 6:
1 Harpos Rockybalboa har riktigt bra form för dagen och senast drog han i ett stentufft tempo i ledningen och höll bra som trea trots tokpress. Han är startsnabb och målsättningen är ledningen och sedan släppa till stora favoriten Defi’s Victory så man kan lifta med i ryggen på denne. Kusken Peter Untersteiner har taktiken klar för sig och säger så här om Harpos Rockybalboa:
- ”Distansen har han klarat av och läget blev perfekt för en startsnabb häst och rygg på Defi’s Victory vore perfekt”.

Jag tror stenhårt på att Harpos Rockybalboa hänger på Defis Victory hela vägen in i mål och även om han kanske inte kan utmana om segern så bör han kunna lifta med till en plats.

Lopp: 11 
6 Quirire har gjort två starter efter en lång vila och han har gjort det grymt bra mot enklare motstånd. I årsdebuten avslutade han sylvasst sista slutvarvet från fjärde utvändigt när han noterade 1.10,5 sista varvet fram till seger. Senast kördes han till spets och vann enkelt med gott om krafter kvar. Han bör gå framåt rejält med dessa loppen i kroppen och från ett ensamt springspår med Björn Goop i sulkyn bör man ta spets utan problem här och sedan bör man hålla den hela vägen in i mål. Även om någon utanför spurtar ned honom så bör en plats vara helt klar för honom här! Björn Goop som kör hästen säger så här:
- ”6 Quirire är min bästa chans och det står mellan honom och 2 Nescafe här. Om vi inte duellerar för mycket så är vi etta och tvåa i mål. Övriga hästar kommer inte bjudas in till matchen.”

Kort summering:
I lopp 6 tror jag stenhårt på att 1 Harpos Rockybalboa liftar med till en plats bakom suveräne Defi’s Victory som bör vinna det här loppet! I lopp 11 tror jag att 6 Quirire bombar mot ledningen och leder hela vägen eller åtminstone till en plats som sämst. Det finns ett par starka motståndare och får han lite press i loppet så kanske han inte vinner men en plats bör han fixa! Jag kliver in med en medelinsats på den här dubbeln som känns riktigt bra på förhand.