allt-om-travsportDet finns ett antal olika trav och hästsportstidningar som ges ut i Sverige på svenska. Vissa av dessa tidningar fokuserar främst på spel medan andra fokuserar mer på hästsport i allmänhet.

Samtliga tidningar innehåller värdefull information som kan hjälpa dig att bli en framgångsrik spelare. Travtipsen som vissa tidningar erbjuder kan vara en bra bas för din egna system men den information som trav tidningarna erbjuder vid sidan av sina tips är ofta mer värdefulla för dig som spelare eftersom de ger dig mer information att dra dina egna slutsatser utifrån.

Samtliga svenska trav och hästsport magasin har relativt små upplagor. Sveriges största travtidning travronden har bara strax över 26 000 läsare. Dessa läsare är dock alla intresserade av trav så tidningens tips har en stor påverkan på oddsen för de rader som lämnas in på V75 och andra travspel. Detsamma är sant för andra travtidningar. Detta innebär att man vanligtvis får mycket liten utdelningen även om man vinner om man bara följer travtidningarnas råd eller lämnar in deras system. Det bästa är att läsa deras tips och bygga in dem i ett eget system där man tar med sina egna instinkter såväl som tipsen från flera olika tidningar i beaktandet.

De flesta svenska tidningar om hästsport fokuserar mycket tungt på trav. Ett undantag från detta är galoppmagasinet som fokuserar helt på galopp. Galopp är kanske inte så populärt i Sverige men det förblir världens mest populära typ av hästkapplöpning och galoppen erbjuder massvis av bra spelmöjligheter för alla som tar sig tid att sätta sig in i det. Flera svenskspråkiga spelsajter erbjuder ett bra utbud av spel på galopp.

Några av de mest populära svenska tidningarna om trav och hästsport är:

Allt om Travsport
Allt om travsport är ett svenskt magasin som publiceras av Resursmedia Förlags AB. Tidningar som är helt på svenska är Sveriges enda travmagasin som inte fokuserar på spel. I allt om travsport hittar du inga speltips eller spelprogram. Tidning fokuserar istället helt på trav som sport och innehåller informativa artiklar och djuplodande intervjuer.
Galoppmagasinet
Galoppmagasinet är en svensk tidning som grundades 2007 och som fokuserar helt på galopp. Tidningen ges ut av Genberg & Co AB förlag. Det är Sveriges enda tidning som fokuserar helt på galopp och ett oumbärligt verktyg för alla som gillar att spela på galopp och som föredrar ett svenskt magasin på svenska.
Travronden
Travronden är Sveriges äldsta tidning om trav och galoppsport. Tidningen erbjuder information och nyheter om olika hästsportsrelaterade ämnen så väl som speltips på V75, V86, V65, V64, V4 och Dagens Dubbel. Travronden grundades 1932 och är numera Sveriges största travtidning med mer än 25 000 läsare.
V75 Guiden
V75 Guiden är en tidning som fokuserar på spel på trav och galoppsport. Tidningen fokuserar främst på V75 men erbjuder även tips på V64 och andra hästsportevent. Tidningen ges ut varje vecka och erbjuder också en online sida som erbjuder fortlöpande uppdaterade tips.