Trade in Sports heter en helt nylanserad svensk sajt som gör det möjligt att investera i travhästar och senare även lovande spelare inom fotboll, golf och tennis. Andelar kan sedan köpas och säljas på deras sportbörs.

Den stora fördelen för svensk idrott är att fans och investerare kan vara med och finansiera sportutövare som därmed har bättre möjligheter att fokusera på sin sport.

Trade in Sports börjar med svenskt trav

Claes Holmström, VD och grundare för Trade in Sports säger ”Vi vill underlätta för svenska idrottare att få finansiering via fans, privatpersoner och företag som tror på dem. Nu när vi lanserar vår sportbörs är vårt fokus svenskt trav. Inom kort ser vi även att andelar i lovande golfspelare, tennisspelare, andra individuella idrottare och även lagidrottare, svenska som utländska, kommer att erbjudas hos oss.”

Trav är en sport där andelsprodukter idag är väl inarbetat. Den rutinerade Solvalla-baserade travtränaren Rainer Björkroth kommer att träna den första travhästen som erbjuds via Trade in Sports, 3-årige hingsten Wild Life. Wild Life kommer att starta nu under våren och har en mycket känd pappa, Offshore Dream, som under sin karriär bl a vann Prix d’Amerique och totalt sprang in drygt 21.5 mkr.

För Svensk Travsport är hästägarna nyckeln till tillväxt. Utan hästägare finns ingen travsport. Ulf Hörnberg, Generalsekreterare för Svensk Travsport, säger: ”Svensk Travsport har som mål att bredda travintresset och travhästägandet i Sverige. Vi välkomnar lanseringen av Trade in Sports då deras sportbörs möjliggör detta, samt gör travhästägandet enklare och mer tillgängligt för allmänheten”

Alla skall ha råd att köpa andelar

”Genom att erbjuda andelar till ett så lågt pris som runt en hundralapp så banar vi väg för ett betydligt bredare travhästägande bland svenska traventusiaster. Vi begränsar också risken för andelsägarna, då andelen inkluderar alla kostnader under den period andelen gäller för. Att vara andelsägare innebär alltså inga löpande kostnader. Trade in Sports vision är att alla travintresserade, oavsett storlek på plånbok, ska kunna köpa andel i en travhäst!”, fortsätter Claes Holmström.

Om Trade in Sports

Trade in Sports Europe AB, är ett svenskt företag som har utvecklat sportbörsen www.tradeinsports.se. Trade in Sports gör det möjligt att enkelt och säkert köpa och sälja andelar i lovande travhästar – precis som man handlar med aktier på en vanlig börs.

Trade in Sports har ett nära samarbete med Handelshögskolan i Stockholm och är ett av företagen på SSE Business Lab.