Crystal Palace möter Tottenham

Tottenham åkte ur FA-cupen med dunder och brak efter en underhållande match på Wembley, där rivalerna Chelsea drog det längre strået. Nu handlar allt om ligan för Spurs.

 

Spurs måste ladda om

Pochettinos mannar har radat upp storsegrar under våren och det är sällan man behöver se ett skakigt Spurs. De har vunnit sju av deras senaste ligamatcher och hållit nollan i fyra av dessa. Målskillnaden under dessa sju matcher? 22 gjorda och 4 insläppta. Det bör tilläggas att sex av dessa matcher var mot nedre halvan av tabellen.

Det blir intressant att se hur och om Spurs orkar studsar tillbaka efter uttåget från FA-cupen. Man matchade sitt bästa lag, undantaget ytterbackarna Danny Rose (skadad) och Kyle Walker (kom in i andra halvlek), men det var ändå bara fyra dagar sen. Samtidigt är det sent på säsongen och kropparna kan kännas slitna. Chelsea spelade igår och övertygade, och de hade bara tre vilodagar, samtidigt har de inte haft något Europaspel den här säsongen, vilket Tottenham har.

Spurs har i nuläget tre raka vinster mot Crystal Palace, vinner de en fjärde så är det första gången sen 1971. Ett handikappspel hade varit på sin plats vanligtvis, men med tanke på matchningen och Crystal Palace hysteriska form just nu talar emot det. Visserligen skadade sig Palace mittback Tomkins i mötet mot Liverpool så det skulle kunna öppna upp för lite kladd i målkolumnen.

 

Big Sam gör det igen

Crystal Palace har tagit ett par fina skalper sen Big Sam Allardyce tog över ansvaret för Londonklubben. Nu senast vann man mot Liverpool med 2-1 på Anfield efter att Christian Benteke tog dubbel revansch på klubben som slösade bort ett år av hans liv. Innan dess har man kryssat mot Leicester (2-2), och kört över Arsenal hemma på Selhurst Park (3-0), förlorat mot Southampton borta (3-1), och den första april blåste man Chelsea på poäng på Stamford Bridge (2-1). Poängskörden jämfört med det tuffa spelschemat imponerar. De har inte förlorat på hemmaplan på fyra matcher, och i ligan har de bara förlorat en match på åtta, då sex av dessa är vinster. Det är ett svårslaget lag just nu.

Crystal Palace har i fyra av sina fem senaste matcher gjort 2 mål. De har gjort mål i åtta raka matcher. Oddset på att Palace ska göra två mål eller fler lockar. Det som triggar upp oddset är givetvis att Tottenham hållit nollan mycket på slutet. Men Palace kan man inte räkna bort. Men ett säkrare spel är att båda lagen gör mål.

Crystal Palace att göra två mål eller fler ger 3.00 i odds hos Nordicbet

Crystal Palace – Tottenham Spurs (BLGM) ger 1.64 i odds hos Nordicbet

Nordicbet