Brommapojkarna

Det vankas seriefinal på måndagskvällen när Helsingborg öppnar upp Olympia och får besök av serieledarna Brommapojkarna. Båda lagen var förhandstippade favoriter i serien, men båda lagen imponerar likväl. Helsingborg är inför matchen obesegrade och ligger på en andraplats medan Brommapojkarna har en förlust men har jobbat ihop nio vinster på elva matcher och därmed leder serien.

 

Optimism på Olympia

Helsingborg tappade sin allsvenska plats när de hamnade på kvalplatsen strax efter Gif Sundsvall förra säsongen. Väl i kvalet mäktade man inte med Halmstad som kom med momentum från Superettan. Familjen Larsson i form av tränare Henke och lagets anfallare Jordan lämnade klubben efter en stökig avslutning och Helsingborg plockade in nygamle Per-Ola Ljung som tränare.
Inledningen av superettan har varit bra för HIF och man ligger för närvarande på uppflyttningsplatsen, fem poäng bakom serieledande Brommapojkarna som har 28 poäng.
Än så länge är laget obesegrat och man har sex vinster och fem kryss på elva spelade matcher. På hemmaplan har laget fyra vinster och två kryss.

 

Mellberg manar på sina mannar

Brommapojkarna stormar mot allsvenskan, trots tappet av fine Felix Beijmo som gick till Djurgården innan säsongen sparkade igång. Även Junior lämnade och gick till Hammarby. Gamle storbacken Olof Mellberg har fått ordning på gänget och spinner vidare på laget som gick upp från Divison 1 förra säsongen. Nio vinster, ett kryss och en förlust är inte illa pinkat och man leder serien på 28 poäng. Att laget bara släppt in sex bollar på elva matcher är imponerande, det är minst i serien, samtidigt som man har gjort flest mål (24).

Det är inte så ofta som Helsingborg och Brommapojkarna möts, då de ofta spelar i olika serier, men senast var i Svenska cupen i februari i år där BP vann med 3-0 på hemmaplan med konstgräs. Nu väntar Olympia med naturgräs, vilket kan bli ett problem för BP. Sin enda förlust inkasserade man borta mot Falkenberg som också tillhandahåller naturgräs.

 

Spela på Superettan på Mobilebet!

Mobilebet