Svenska Spel med Stryktipset har utsett Månadens Lirare i Allsvenskan för april månad. Det blev Allsvenskans skytteligaledare Tobias Hysén i IFK Göteborg.

Prissumman är tretton tusen kronor som oavkortat går till IFK Göteborgs Tipselitsatsning. Tobias är faktiskt fostrad i talangprojektet Tipselit, men då i Häcken.

Tobias får priset när IFK Göteborg möter Gefle IF på Gamla Ullevi den 7 maj.

Motiveringen lyder: ”Tobias har varit tongivande i topplaget IFK Göteborg under april månad och leder den allsvenska skytteligan, vilket är två av skälen till utmärkelsen”

Fakta Tipselit
Tipselit är ett ekonomiskt tränarbidrag av varierande storlek. Svenska Spel står för pengarna, Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF) administrerar projektet för herrarna, medan Svenska Fotbollförbundet och Elitserieföreningen Damfotboll administrerar damprojektet.

Syftet är att trygga svensk fotboll för framtiden. Föreningarna får möjlighet att förstärka sin talangutveckling genom att anställa kvalificerade tränare för sitt utvecklingslag.

Tipselitprojektet inleddes 1992 och har sedan starten fostrat stjärnor som Fredrik Ljungberg, Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström, Johan Elmander, Olof Mellberg, m fl.