Många som intagit semesterläge nu och det kan väl vara lika bra det med tanke på att vi nu befinner oss i den absolut tråkigaste delen på hela spelsäsongen. Det är inte mycket på menyn förutom kval och träningsmatcher med låg kvalité. Tomrummet känns enormt efter fotbolls-VM där vi haft schemat fullt i stort sett varje dag.

Några små god karameller har vi dock kvar i påsen trots lågsäsong och jag är iallafall tacksam för att Tippeligaen åter igen dragit igång efter VM-uppehållet. Idag bjuds vi på två matcher som jag synat lite extra i sömmarna.

Tippeligaen

15:30 Start – Bodo/Glimt
Start har kommit igång på ett bra sätt efter uppehållet och har nu två raka vinster bakom sig, i senaste matchen vann man med 2-1 borta mot Sandnes Ulf och i matchen innan den vann man med fina 3-1 hemma mot Lillestrøm.

Bodo/Glimt har efter en bättre period nu börjat dala och har nu fyra raka matcher utan vinst. I senaste matchen hemma mot Odd BK hade man flertalet chanser och såg länge ut att vara med i matchen innan det mesta kollapsade och man föll till slut med 0-3.

Lagen ligger intill varann i tabellen på en 10:e respektive 11:e plats, sett till dom senaste resultaten bör Start ha en god chans till vinst i denna match speciellt hemma. Bodo/Glimt har inte imponerat och har haft det tufft i försvaret i dom senaste matcherna. Mitt tips i denna match är alltså vinst för Start till oddset 1.77 @ Nordicbet.

18:00 Strømsgodset – Vålerenga
Strømsgodset har spelat bra i ligan efter VM-uppehållet och har nu två raka vinster bakom sig, i tabellen ligger man på andra plats sex poäng efter Molde. Tidigare i veckan spelade också Strømsgodset Champions League kval mot Steaua Bucuresti, en match man förlorade med 1-0 trots att man spelade riktigt bra.

Vålerenga låg under med 2-0 hemma mot Rosenborg i halvtid men lyckades vända matchen och fick med sig ett oavgjort resultat efter 90 minuter. Vålerenga som spelat många oavgjorda denna säsong har väl inte direkt imponerat i det långa loppet och haft svårt att avgöra matcherna till sin egen fördel.

Strømsgodset har varit det bättre laget denna säsong och är också det bättre laget i ett längre perspektiv, trots att man spelade CL-kval i veckan ger jag laget goda chanser att besegra Vålerenga hemma idag. Oddset 1.89 @ Pinnacle på Strømsgodset är klart spelvärt och testas.

Återkommer under morgondagen ifall jag hittar något av intresse från söndagens matcher i Tippeligaen.