Benteke

Tre anfallare i Premier League som kan komma att flytta:

 

Marko Arnautovic

Stokes Marko Arnautovic lämnade igår in en transferansökan, detta uppger bland andra Sky Sports. Arnautovic ska vara missnöjd med Stokes ambitioner och därför vilja lämna klubben. Arnautovic kom till Stoke inför säsongen 2013/14 från Werder Bremen för endast två miljoner pund. För ett år sedan förlängde österrikaren med Stoke och skrev på en kontraktsförlängning på fyra år. Arnautovic som under de senaste två säsongerna gjort 17 mål i Premier League har nu fångat en rad klubbars intresse. AC Milan, PSG och West Ham ska vara intresserade och transfersumman förutspås hamna på omkring 15 miljoner pund.

 

Kelechi Iheanacho – Leicester

Den nigerianske anfallaren Kelechi Iheanacho är påväg att lämna Manchester City för en annan klubb i Premier League. Ny klubbadress för 20-åringen ska enligt uppgift bli Leicester City. Klubbarna ska vara överens om en transfersumma som ligger på 25 miljoner pund men Manchester City vill ha en klausul i Iheanachos kontrakt som ger dem möjligheten att köpa tillbaka honom för en förbestämd summa i framtiden. För Manchester City har Iheanacho gjort 21 mål på 20 starter, han har även stått för åtta assist.

 

Christian Benteke – Everton

Everton vill ersätta Romelu Lukaku som igår presenterades av Manchester United. En av kandidaterna ska enligt ryktas vara Lukakus landsman Christian Benteke. Benteke kom till England och Aston Villa som 21-åring och gjorde succé redan i sin första säsong då han stod för 19 mål i Premier League. Tre säsonger senare gick flyttlasset till Liverpool. I Liverpool hade Benteke svårt att passa in och redan efter en säsong gick han till Crystal Palace. I Palace gjorde han senaste säsongen 15 mål och var en av de bästa spelarna när laget klarade nytt kontrakt. Benteke som kostade Palace 27 miljoner pund har även placerats i Chelsea under sommarfönstret.

Lyckas Benteke ta Lukakus plats och ösa in mål i Everton? Spela att Benteke vinner skytteligan hos Betfinal till oddset 41,00.