Det svenske pokerproffset William Thorson har precis avgått med segern i Main Event i PokerStars Baltic Festival i Tallin. Thorson har gott om fina turneringsplaceringar på sin meritlista sedan tidigare, men detta är hans första seger någonsin i en större turnering.

Totalt deltog 222 personer i Main Event och med ett inköp på €1 400 + 100 bildades en prispott på €310 860. Aldrig tidigare har en öppen pokertävling i Baltikum haft en så stor prispott, och nu har drygt €80 000 av den hamnat i Thorsons ficka.

”Jag har väntat så länge på det här,” kommenterade en mycket lycklig Thorson efter matchen. ”Du kan inte fatta hur glad jag är. Det här betyder så mycket för mig…det är otroligt. Jag ville verkligen ha den här titeln.”

Från PokerStars sida är man också nöjd med denna andra omgång av Baltic Festival, som lockade deltagare från över 20 olika länder. Nu gör man sig redo för PokerStars European Poker Tour vars första anhalt på säsong sju är just Tallin.

”Detta är den andra Baltic Festival turneringen och det har varit ett härligt event med den största prispotten i Baltikums historia. Det har dessutom verkligen satt scenen för ett fantastiskt EPT här i augusti. Folk har fått se vilken superb eventplats det här är och är angelägna om att komma tillbaka,” säger Tomas Larsson, Baltics country managers hos PokerStars.

Två i Main Event kom Dominykas Karmazinas från Litauen, efter tre timmars intensivt heads-up spel. Karmazinas är en av Litauens mest välkända pokerspelare och på hans CV finns bland annat en tredjeplats i EPT Grand Final Monte Carlo från april i år.

Förutom Thorson lyckads två andra svenskar klara sig hela vägen till finaldag: Mathias Höög och Mikael Jonsson. Höög vann sin plats i Main Event via en satellit på PokerStars.com och lyckades därmed förvandla en blygsam insatts till 58 340 EEK (cirka €3,730). Han slutade på plats 17.