Solvalla står som värd för V75 -tävlingarna och sportsligt sett har vi sett betydligt bättre omgångar, men det är pengarna vi vill åt och vi har laddat för fullt.

Bästa spelet i omgången hittar vi i fjärde avdelningen i form av Staro Deep Purple.
Staro Deep Purple är riktigt kapabel i grunden och svarade för en del riktigt fina insatser under fjolåret, bl.a. vann hon ett uttagningslopp till E3 och var hårt spelad i finalen. Insatserna på slutet har väl inte varit så bländande, men nu har hästen hamnat hos Kari Lähdekorpi och vi vet ju alla att den mannen brukar få snurr på grejorna. Staro Deep Purple har även fått i våra ögon Sveriges bästa lärling i vagnen och genom strykningen av hästen utvändigt även gott om plats i volten. Tony Wallin har goda möjligheter att skicka hästen till ledning här och skulle det misslyckas blir det i alla fall en fin resa. Vi väljer att gå in hårt på platsliret här och hos Expekt.com får men hela 3.45 i odds.

Lördagens H2H-förslag hittar vi hos Unibet.com som står för ett par bjudningar som vi bara inte kan motstå. Mills Your Love är ny hos Nurmos och svarade i debuten för en strålande insats. Vi vet att Nurmos har oerhört höga tankar om Mills Your Love och att han anser att hans springare kan vara en årgångstopp. 1.60 mot Lingesbo Chippen tar vi alla dagar i veckan.
I sista avdelningen spelar vi Sanity före Alvena Pampas till 1.50. Sanity visade senast att han är en riktig topphäst när han krossade ett kanongäng från dödens. Han är snabb från start och kommer från sitt fina utgångs läge att hitta en bra position. Alvena Pampas är också en fin häst, men han letar lite efter formen och trivs dessutom lite bättre på längre distanser. Utgången känns given och vi går in. Totalt odds 2.40