Östersund står som värd för V75-tävlingarna denna helg och man har lyckats få ihop flera fina lopp. Som vanligt är standarden i de lägra klasserna lite sämre uppe i norr, vilket betyder att hästarna från södra och mellersta landet brukar stå sig väldigt bra.

I klass 2 försöket hittar vi veckans klaraste vinnare i Ågårds Ludde. Vi var på plats vid hästens start näst senast på Åby och det var en av dom svettigaste prestationerna vi sett av en häst med så lite pengar på sig i år. Tyvärr felade hästen kort före mål och diskades, men efter loppet pratades det om att detta var en häst för Derbyt. Starten efter gick Ågårds Ludde ut som storfavorit i V75 men hästen var tidigt trött och det visade sig också att han hade en infektion i kroppen. Vi har givetvis pratat med vår kontakt i stall Svanstedt och nu rapporteras det om strålande träningsrundor igen. Nu ställs Ågårds Ludde mot halvblekt motstånd och han bara vinner detta. Hos Expekt.com får vi 2.35 i vinnarodds och det anser vi vara bra. För er som spelar V75 är 63 % inte mycket på en given spik.

Helgens H2H dubbel hittar vi hos Unibet.com. Torvald Palema före Beanie M.M till 1.45 känns starkt. Beanie M.M är bra, men missgynnas av bakspår och får svårt att följa en Torvald i toppform sista 500. Rakas spelar vi före Tintomara Hornline till 1.50. Rakas har fått ett fint utgångsläge, har toppform och kommer att få en fin resa och det blir omöjligt för bortlottade Tintomara Hornline att ta längder till slut Vi får det totalt oddset 2.18 hos Unibet.com på denna dubbel och det är bara att lira.