Lusekoftan gäller denna vecka när V75 avgörs i Norge. Här har svenskar och norrmän landskamp i trav och det är inte helt självklart att ranka in de norska hästarna mot våra egna. Vi tar dock med i beräkningen det extremt långa upploppet och utnyttjar fenomenet med höga odds på bakspårshästarna, eller i alla fall de som får anfalla bakifrån, som är mindre missgynnade av sina lägen denna gång.

På Expekt.com har vi hittat en stenklar dubbel som 4,2 härliga gånger degen. Att en häst som Count Harry ska miss plats från kanonläge ser vi som omöjligt. Hästen är snabb ut och har alltid en polett kvar när upploppet nalkas. 1,67 är svidande skönt och vi nappar direkt. Vidare gillade vi det vi såg av Maid For Tag när hon årsdebuterade sist. Hästen var bländande och vann med mycket krafter kvar på bra tid. Hon kan denna gång avvakta i kön och vänta tills övriga lekt rommen av sig i starten. 2,5 på plats ger oss ståhud.

Unibet.com har denna vecka tabbat sig ordentligt vad gäller H2H-spelen vi har tre kanonspel som bara inte går att bortse ifrån. Count Harry får på nytt förtroendet och han är före Babakova Bob 98 gånger av 100 – 1,5 tackar vi för! Sune Palema är hela Norges vinnare denna vecka. Hästen rapporteras som en superhäst och attt han inte skulle vara före medelmåttan Marcus Topspin ser vi som otroligt. 1,47 gånger – en tackar! Sista drget är Frigg Eld Frigg före Rinde Kvikken. Det skulle vara tre tillägg mellan hästarna för att över huvud taget skulle kunna bli en jämn match, men nu är det bra ett. 1,4 gör detta underbra spel kan inte ses annat än en ren bjudning. Tillsammans ger denna H2H-trippel ger 3,1 och vi spelar stora summor denna gång!

Lycka till Thomas!