Toppsport på Mantorp denna Lördag, det märks verkligen att storloppen är i antågande och flera kanoner är ute och slipar formen. Mantorpstravet är givetvis mer än nöjda över detta och räkna med att det har jobbats för att sätta banan i absolut toppskick!

Dagens bästa spel hämtar hittar vi i fjärde avdelningen, i form av Boman. Den fyraåriga hingsten har vi tidigare pratat oss väldigt varma om och det finns ingen anledning att ändra på det, Boman är en oerhörd talang och kommer att bli en stjärna! Senast Boman provade V75 stressade han tyvärr upp sig och klarade inte av att accelerera från springspår. Nu har han fått ett perfekt bakspår och kan ta en lugn och säker avgång. Boman får dessutom Takter i vagnen denna gång och han är i våra ögon klassen bättre än Lövgren. Enligt våra kontakter handlade det mest om prepare senast i Danmark, man har siktat på detta loppet och kommer med en häst i form. Distansen ses snarast som ett plus och i våra ögon är han bara helt överlägsen i detta gäng. Bet.365.com erbjuder vinnareoddset 3.75 och vi tvekar inte det minsta.

Veckans H2H dubbel hämtar vi från Expekt.com. Access Tooma ger 1.95 mot Star Running och det är klart spelvärt. Star Running har visserligen toppform men har nu fått ett uselt startspår och vi anser också att Access Tooma har en helt annan hårdhet vilket kommer ta ut sin rätt här. Victory Love ger 1.45 mot Energy Ås och det känns stenklart. Victory har fått ett perfekt startspår, närmar sig toppformen med lopp i kroppen och vi är helt inne på att Svanstedt städar av det här gänget med en 700-meters rökare. Nej en hygglig Energy Ås borde vara chanslös. Samlade oddset på denna dubbel ger 2.87 hos Expekt.com och det är bara att lira gott folk.

Linus har varit på resande fot hela veckan och har inte haft någon möjlighet att sammanfatta sina V75-tankar på prent. Han meddelar dock följande tankar över telefon:

Avd 1
Sund spik i Maharajah. För er som ändå tänker gardera pga årsdebut så han fällas på följande sätt. Lavec Kronos kör barfota i spets. Han går 1.13 på distansen och Maharajah i dödens. Antingen håller Takter undan i spets eller så är det Noras Bean barfota och med lopp i kroppen som kommer flygande längst ute i banan.

Avd 2

Åkes båda från bra lägen – stallformen fantastisk. Brio såg lysande ut sist och han är i tokform. Coldlay Pellini gick en rykande långsida sist och måste ha kanonchans från springspår då han är snabb ut. Glöm inte Gany Du Ling som man behandlat och hittat lite småfel på. Barfota på nytt!

Avd 3

Finders Keepers vill Åke ha med till finalen i Olympiatravet för att kunna underlätta för Torvald. Han är nog bättre i dag än i en eventuell final!!? Dust All Over har inte funkat barfota på ett tag och det är hans optimala balans i vanliga fall. Skulle det funka idag är han mycket farlig på kortspeed! Star Running är i maxform och kan skrälla med maxklaff!

Avd 4

Boman är stenklar. Våra kontakter är lyriska och som skrivet ovan är Takter en plusvariant i jollen – spik!

Avd 5

Klara i spets. Hon är bättre än raden – pass upp! Izara är bra och måste med. Livi Champagne är snabb som få och har slagit bättre hästar än så här tidigare. Motion Picture är en fin springare och vinner ofta. Klart understreckad!

Avd 6

Spik på Victory Love. Årsdebuten avklarad och det med en fullt godkänd insats. Hästen är bara bäst och får takter inte fuska bort för mycket från spets vinner Åkes fina djur sju gånger av tio! Fredde gör allt för att undvika dödens denna gång och då kommer Tom raider att få svårt!

Avd 7

Viking Briljant har lopp i kroppen och ska gå barfota fram som det ser ut. Hästen var grym utan skor vid ett tillfälle förra året och vi tror han kommer att vara med på linjen. Fram har fin form och tar garanterat hand om ledningen – jättesusare! Macho Gossip vet ni som följer våra tips att vi lovat ska vinna i guld. Han har fin form men värsta oflytet med spåren. Hästen är bra nog att vinna ändå. Dresscode var bra i debuten och borde vara än bättre nu.

Lycka till
/Thomas och Linus