Min hemmabana Kalmar denna lördag och det har surrats och analyserats V75 ända sedan startlistorna kom i söndags kväll! Mycket snack om banan är det också, kan man köra barfota eller krävs det hakar? Snackade med sportchefen tidigare ikväll (läs fredag) och han hade en liten förhoppning om att det skulle fungera med valfri balans. Min tro är dock att det ska gå att köra barfota fram, men att det kommer att krävas någon form av grepp i bakskorna, vilket ställer till det för de hästar som är särskilt beroende av att gå barfota runt om.

Som lärling hos Fredrik Persson har jag givetvis stenkoll på stallets hästar, men jag måste tyvärr meddela att jag tror vi blir utan V75-segrer denna helg.

Bästa vinnaren denna helg hittar vi i andra avdelningen i form av 8 No Hurry. En häst som utvecklats mycket senaste tiden och svarat för strålande insatser varje gång på slutet. Jag vet att man i stallet har laddat för den här starten och att No Hurry fortsatt känns fin i träningen. Trots V75 så känns motståndet absolut inte värre än vad han mött på slutet. Spår 8 kan tyckas lurigt, men Daniel Olsson är tuff och han kommer att ta högertömmen direkt för att komma ut i andraspår. Sedan kommer hästen att ha toppchans oavsett position då han både är stark och speedig. Spik på v75 till dryga 20 %. Bästa vinnaroddset får vi hos Bet365.com som erbjuder 4.25 och bästa platsoddset hos Expekt.com till 1.75.

Unibet.com erbjuder enligt mig ett par riktigt intressanta, för att inte säga stenklara H2H.
I’m Alone Face har hög kapacitet och var riktigt bra från dödens senast och slår lätt Kung Bravur som var genomusel senast och är fjärran från formen. 1.70 är oddset.

Denna H2H dubblas med Orso som är lite av veckans stallskrik och att han ska vara före en gammal trött Juvel Neo som dessutom inte går en meter med skor känns mer än troligt, odds 1.50. Samlade oddset hos Unibet.com blir 2.55 och det är en riktigt bra ränta!

Lycka till/
Thomas