V75-cirkusen drar denna Lördag till Sundsvall och närmare bestämt Bergsåker.
Som vanligt ställer banunderlaget till det så här års och det är många bud fram och tillbaka om vilka balanser som är möjliga. Hemmatränaren Robert Bergh uttalade sig nyss i frågan, (läs Fredag kväll) han menade att det skulle krävas skor och dessutom rejält med fäste i bakhovarna. Möjligen skulle hästar med extremt fina hovar kunna gå barfota fram.

Vi får i fjärde avdelningen se en stjärna i Åsajerven och frågan är om han inte är världens bästa kallblod nu när pappa Järvsöfaks lagt skorna på hyllan. Dubbla tillägg på kort distans kan tyckas jobbigt, men betyder inte alls lika mycket i kallblods sammanhang och det här enkla gänget blåser han runt hur lätt som helst. Bet365 erbjuder 1.70 i vinnarodds och det är taget.

Vi jobbar upp oddset lite och spelar plats på Bambi´s Comet som har fått ett perfekt läge. Lars Linbergs springare är snabb från start och kommer med all säkerhet att få en fin resa. Bambi´s Comet har svarat för urstarka prestationer på slutet och skulle han få ledningen och bestämma lite är det också mycket möjligt att det räcker ända till vinst. Nöjer oss med plats och vi får 2.25. Det totala oddset på denna dubbel ger 3.83 hos bet365.com.

Full form på h2h spelet som har suttit klockrent två veckor i rad och jag kommer givetvis att lämna ett spelförslag även denna vecka. Har hittat två guldkorn hos unibet.com och känslan är att formen kommer hålla i sig.

Master Växus såg lysande ut senast, har nu ett par lopp i kroppen, trivs på distansen och fungerar utmärkt med skor. Möter Bellini som har passerat bäst före datum och dessutom får stora problem med den långa distansen. 1.47 är oddset.

Rano ställs mot Simb Robitaille i sista avdelningen. Rano har verkligen visat toppform och stått för imponerande insatser på slutet. Rano är helt enkelt en betydligt bättre häst än Simb Robitaille och jämförelsen mellan kuskarna behöver man väl inte gå in närmare på… Odds 1.45 vilket ger det totala oddset 2.13 hos unibet.com och det får väl ses som en bra ränta!